U Doboju se ukida vanredno stanje

Gradski štab za vanredne situacije Doboja donio je večeras odluku o ukidanju vanredne situacije, koja će biti upućena na razmatranje Republičkom štabu za vanredne situacije.

Republika Srpska 04.06.2014 | 22:19
U Doboju se ukida vanredno stanje

Komandant gradskog štaba Obren Petrović rekao je Srni da, ukoliko odluka bude odobrena, od petka, 6. juna, sve gradske službe nastavljaju sa radom u skladu sa svojim nadležnostima.

On je dodao da je saglasnost za donošenje odluke dobio i od koordinatora Republičkog štaba za vanredne situacije za grad Doboj generala Momira Zeca.

Ako se dobije saglasnost za ukidanje vanredne situacije, Petrović je za ponedjeljak, 9. jun, najavio i održavanje vanredne sjednice Skupštine grada na kojoj će biti donesene odluke o lokalnim administrativnim olakšicama za privrednike, te upućen zahtjev Vladi Republike Srpske za olakšice iz njene nadležnosti.

"Gruba procjena je da je poplava pričinila štetu od oko 100.000.000 KM", izjavio je Petrović, dodajući da će iznos, nakon usaglašavanja sa parametrima novih obrazaca po evropskoj metodologiji, pretrpjeti određene korekcije.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

SFRJ

05.06.2014 04:04

To je malo 100.000.000 Šteta je daleko veća pogledajte samo Trgovine i Firme sa Mašinama a tek Stambene Zgrade pa Auta a privatne Objekte da i ne spominjemo. A Osiguranja nemamo nikakva žalosno.

ODGOVORITE