Враћа се Лућано Мођи!

Контроверзни Италијан којем је забрањено да се бави фудбалом у својој земљи жели да преузме великана из Букурешта који је пред стечајем и врати га на стазе старе славе.

Фудбал 04.06.2014 | 19:58
Враћа се Лућано Мођи!

Лућано Мођи се враћа функционсеркој каријери у фудбалу, али не у својој Италији већ у Румунији!

Према најавама из румуније и Италије, контроверзни Мођи је спреман да пруземе већински део акција Динама из Букурешта и практично постане први човек овог клуба. Подсетимо, Мођи је некада био спортски директор Јувентуса и мозак целог скандала око намештања утакмица и куповине Јувентусових титула. После афере Калчополи, Мођи је напустио Стару даму и добио забрану обављања било какве функције у италијанском фудбалу. Без посла је од 2006. године, а сада је изгледа решио да се врати фудбалу.

Мођи је пре два дана боравио у Букурешту заједно са сином Алесандром који је фудбалски менаџер. Они су обавили преговоре са Динамовим председником Константином Ангелачеом и највећим акционаром клуба Јонуцом Негоицом. Мођи је Румунима понудио да откупи већински пакет акција и поручио да гарантује шампионску титулу у првенству већ наредне сезоне. Под условом да му се у рад не меша нико са стране. Он је истакао и да гарантује да ће Динамо играти Лигу шампиона и да ће пословати у плусу само од продаје играча.

Динамо је највећи румунски клуб после Стеауе и има 18 титула националног првака, али је последњу освојио у сезони 2006/07 и налази се у сенци градског ривала Стеауе и још неких клубова који су ојачали упливом приватног капитала. Клуб се налази пред стечајем, највише због финансијских малверзација бившег председника Кристијан Борчее. Он је осуђен на шест година затвора због превара и малверзација приликом трансфера играча и неплаћања пореза. Том приликом је оштетио државу Румунију за скоро два милиона евра, а Динамо за чак 10 милиона евра. УЕФА је недавно ускратила Динаму лиценцу за учешће у квалификацијама за Лигу Европе.

Сада Мођи обећава процват посрнулог великана…

Коментари / 0

Оставите коментар