Vraća se Lućano Mođi!

Kontroverzni Italijan kojem je zabranjeno da se bavi fudbalom u svojoj zemlji želi da preuzme velikana iz Bukurešta koji je pred stečajem i vrati ga na staze stare slave.

Fudbal 04.06.2014 | 19:58
Vraća se Lućano Mođi!

Lućano Mođi se vraća funkcionserkoj karijeri u fudbalu, ali ne u svojoj Italiji već u Rumuniji!

Prema najavama iz rumunije i Italije, kontroverzni Mođi je spreman da pruzeme većinski deo akcija Dinama iz Bukurešta i praktično postane prvi čovek ovog kluba. Podsetimo, Mođi je nekada bio sportski direktor Juventusa i mozak celog skandala oko nameštanja utakmica i kupovine Juventusovih titula. Posle afere Kalčopoli, Mođi je napustio Staru damu i dobio zabranu obavljanja bilo kakve funkcije u italijanskom fudbalu. Bez posla je od 2006. godine, a sada je izgleda rešio da se vrati fudbalu.

Mođi je pre dva dana boravio u Bukureštu zajedno sa sinom Alesandrom koji je fudbalski menadžer. Oni su obavili pregovore sa Dinamovim predsednikom Konstantinom Angelačeom i najvećim akcionarom kluba Jonucom Negoicom. Mođi je Rumunima ponudio da otkupi većinski paket akcija i poručio da garantuje šampionsku titulu u prvenstvu već naredne sezone. Pod uslovom da mu se u rad ne meša niko sa strane. On je istakao i da garantuje da će Dinamo igrati Ligu šampiona i da će poslovati u plusu samo od prodaje igrača.

Dinamo je najveći rumunski klub posle Steaue i ima 18 titula nacionalnog prvaka, ali je poslednju osvojio u sezoni 2006/07 i nalazi se u senci gradskog rivala Steaue i još nekih klubova koji su ojačali uplivom privatnog kapitala. Klub se nalazi pred stečajem, najviše zbog finansijskih malverzacija bivšeg predsednika Kristijan Borčee. On je osuđen na šest godina zatvora zbog prevara i malverzacija prilikom transfera igrača i neplaćanja poreza. Tom prilikom je oštetio državu Rumuniju za skoro dva miliona evra, a Dinamo za čak 10 miliona evra. UEFA je nedavno uskratila Dinamu licencu za učešće u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Sada Mođi obećava procvat posrnulog velikana…

Komentari / 0

Ostavite komentar