Креће борба за Стенли куп

У ноћи између среде и четвртка почиње борба за Стенли куп, рат истока и запада, Њујорка и Лос Анђелеса, Ренџерса и Кингса.

Остали спортови 04.06.2014 | 18:41
Креће борба за Стенли куп

Ренџерси имају четири Купа у свом поседу, али су последњи освојили пре тачно 20 година. С друге стране, Кингси су свој за сада једини освојили пре две сезоне.

Највећи адут Ренџерса је Рајан Мекдонаги који је први асистент тима са 10 намештених голова (Мартин Ст Луис први стрелац са 6), док је Словенац Анже Копитар прва звезда Кингса са 19 асистенција (Маријан Габорик 12 голова).

Ренџерси су до свог првог финала после 20 година стигли победом над Монтреал Канедијенсима са 4-2 у серији, док су Кингси у продужетку седмог меча елиминисали актуелног шампион Чикаго Блекхокса.

"Када знаш да играш против ЛА адреналин одмах порасте. О овоме смо размишљали откад смо добили Монтреал. Сада када знамо где идемо лакше се фокусирати. Било је лепо имати малу паузу и склонити се од свега", рекао је један од главних адута Ренџерса голман Хенрик Лундквист.

Ако неко може да се бар један промил упореди са они што је у ЛА урадио велики Вејн Грецки, то је Копитар. Словенац у тандему са Словаком Габориком уништава противничке одбране.

"Волимо брзе утакмице, а он својом брзином довољно развлачи одбрамбене играче што ми даје додатног простора да контролишем игру, а ја то увек искористим. Играо сам против Мариона откад сам овде и није тешко схватити шта је његова снага и колико штете може да направи", рекао је Анже Копитар.

Први дуел Кингса и Ренџерса игра се у 2 часа иза поноћи у Лос Анђелесу.

Коментари / 0

Оставите коментар