Kreće borba za Stenli kup

U noći između srede i četvrtka počinje borba za Stenli kup, rat istoka i zapada, Njujorka i Los Anđelesa, Rendžersa i Kingsa.

Ostali sportovi 04.06.2014 | 18:41
Kreće borba za Stenli kup

Rendžersi imaju četiri Kupa u svom posedu, ali su poslednji osvojili pre tačno 20 godina. S druge strane, Kingsi su svoj za sada jedini osvojili pre dve sezone.

Najveći adut Rendžersa je Rajan Mekdonagi koji je prvi asistent tima sa 10 nameštenih golova (Martin St Luis prvi strelac sa 6), dok je Slovenac Anže Kopitar prva zvezda Kingsa sa 19 asistencija (Marijan Gaborik 12 golova).

Rendžersi su do svog prvog finala posle 20 godina stigli pobedom nad Montreal Kanedijensima sa 4-2 u seriji, dok su Kingsi u produžetku sedmog meča eliminisali aktuelnog šampion Čikago Blekhoksa.

"Kada znaš da igraš protiv LA adrenalin odmah poraste. O ovome smo razmišljali otkad smo dobili Montreal. Sada kada znamo gde idemo lakše se fokusirati. Bilo je lepo imati malu pauzu i skloniti se od svega", rekao je jedan od glavnih aduta Rendžersa golman Henrik Lundkvist.

Ako neko može da se bar jedan promil uporedi sa oni što je u LA uradio veliki Vejn Grecki, to je Kopitar. Slovenac u tandemu sa Slovakom Gaborikom uništava protivničke odbrane.

"Volimo brze utakmice, a on svojom brzinom dovoljno razvlači odbrambene igrače što mi daje dodatnog prostora da kontrolišem igru, a ja to uvek iskoristim. Igrao sam protiv Mariona otkad sam ovde i nije teško shvatiti šta je njegova snaga i koliko štete može da napravi", rekao je Anže Kopitar.

Prvi duel Kingsa i Rendžersa igra se u 2 časa iza ponoći u Los Anđelesu.

Komentari / 0

Ostavite komentar