Стање у општини Шековићи алармантно

На подручју општине Шековићи стање је алармантно, а један од проблема је смеће које се са градске депоније, коју је захватила поплава, расуло дуж корита ријеке Дрињаче низводно према Жељезнику, саопштено је из Републичке управе Цивилне заштите.

Република Српска 04.06.2014 | 17:33
Стање у општини Шековићи алармантно

Значајан проблем је и велики број клизишта која угрожавају око десет стамбених објеката из којих је евакуисано двадесет лица.

На подручју Бијељине проблем и даље представљају такозвани "водени џепови", али се и ту стање побољшава, док је водостај ријеке Саве у опадању. Стање на поплављеним подручјима уз ријеку Саву,
такође, се постепено нормализује.

У колективним центрима у Бијељини борави 145 лица, од чега у центру у селу Бродац 45, Гимназији "Филип Вишњић" 80, а у Балатун 20 лица.

У Добоју је извршена мобилизација 37 припадника Цивилне заштите из Јединице за опште намјене, који ће радити на чишћењу стамбених јединица, објеката и улица, док су комисије за попис штете на терену.

У општини Шамац врши се збрињавање људи који се налазе у поплављеном подручју, раде двије јавне кухиње у Горњој и Средњој Слатини, а у току је и подјела 5.000 оброка јавне кухиње из Сокоца.

На подручју општине Братунац поплаве и клизишта су причиниле велике штете на инфраструктури.

На подручју општина Власеница, Зворник, Лопаре, Милићи, Осмаци, Угљевик и Сребреница велики проблем представљају бројна клизишта која угрожавају стамбене објекте, локалне и некатегорисане путеве, комуналну инфраструктуру и ПТТ комуникације.

Из непосредно угрожених објеката становништво је евакуисано, а број клизишта се стално повећава.

У општини Брод стање се нормализује, а становништво ради на санацији својих објеката.

У Вукосављу је укинута наредба о проглашењу ванредне ситуације, осим у насељу Модрички Луг, гдје се налази депонија смећа, а нема воде за квалитетно чишћење, па би могло да дође до појаве заразних болести.

У општини Доњи Жабар врши се дератизација и дезинфекција кућа које више нису под водом, док је у насељу Јењићи још заплављено око 60 кућа, а вода се споро повлачи. Овој општини хитно је потребан сјемски
материјал за поновну сјетву и вјештачко ђубриво, сточна храна, као и храна за становништво.


Коментари / 0

Оставите коментар