Одузета пословна документација и 97 хербара

Припадници Агенције за истраге и заштиту /СИПА/ БиХ приликом претреса два пословна објекта у Травнику и Дервенти пронашли су и привремено одузели већу количину пословне документације и 97 хербара, због сумње да су недозвољено кориштена ауторска права.

Босна и Херцеговина 04.06.2014 | 15:46
Одузета пословна документација и 97 хербара

Из Сипе је саопштено да су претреси пословних просторија извршени због сумње да су се у наведеним објектима, без одобрења аутора или другог носиоца ауторског права или особе која је овлаштена дати одобрење, штампали и стављали у промет одређени хербари без потписаног ауторског уговора.

Претреси су јуче извршени по наредбама Суда и Тужилаштва БиХ. Ове активности проведене су у оквиру предмета кодног назива "Хербар", у сарадњи са припадницима МУП-а Средњобосанског кантона и МУП-а Републике Српске.

Сипа ће Суду и Тужилаштву БиХ у најкраћем року доставити извјештај о реализацији наредбе Суда БиХ, а против одговорних лица Тужилаштву БиХ у претходном периоду поднесен је извјештај.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Кики

04.06.2014 14:33

Какви хербари, хапсите злочинце!

ОДГОВОРИТЕ
Name

маријах

04.06.2014 15:42

Ма тросе будзет гањајуци мање преступнике док дилери дроге сетају и по свим градовима у БиХ и док убице сацекују људе и пуцају на њих, док манијаци боду дјевојке нозевима, док криминалне групе нападају приватнике да би им изнудили и отели имовину, док им пале аутомобиле, локале и станове... СИПА неце да се каци са криминалцима јер јој овакво стање одговара. Инспектори примају велике плате ма боли њих за народ који је на удару криминала. Ма ко це се кацити са криминалцима. Е једино ако додје наредба одозго да се мора на неког ударити. Знас како је и ко је неком горе стао на зуљ е онда му се мозе и лисица ставит на руке. До тад хватају тезгаре који по пијацама продају ЦД-ове са Грандовим хитовима, фотокопирнице које копирају математику за средњу сколу и кафандзије које су дрзали непријављену конобарицу јер је и то трговина бијелим робљем.

ОДГОВОРИТЕ