Oduzeta poslovna dokumentacija i 97 herbara

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu /SIPA/ BiH prilikom pretresa dva poslovna objekta u Travniku i Derventi pronašli su i privremeno oduzeli veću količinu poslovne dokumentacije i 97 herbara, zbog sumnje da su nedozvoljeno korištena autorska prava.

Bosna i Hercegovina 04.06.2014 | 15:46
Oduzeta poslovna dokumentacija i 97 herbara

Iz Sipe je saopšteno da su pretresi poslovnih prostorija izvršeni zbog sumnje da su se u navedenim objektima, bez odobrenja autora ili drugog nosioca autorskog prava ili osobe koja je ovlaštena dati odobrenje, štampali i stavljali u promet određeni herbari bez potpisanog autorskog ugovora.

Pretresi su juče izvršeni po naredbama Suda i Tužilaštva BiH. Ove aktivnosti provedene su u okviru predmeta kodnog naziva "Herbar", u saradnji sa pripadnicima MUP-a Srednjobosanskog kantona i MUP-a Republike Srpske.

Sipa će Sudu i Tužilaštvu BiH u najkraćem roku dostaviti izvještaj o realizaciji naredbe Suda BiH, a protiv odgovornih lica Tužilaštvu BiH u prethodnom periodu podnesen je izvještaj.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Kiki

04.06.2014 14:33

Kakvi herbari, hapsite zločince!

ODGOVORITE
Name

marijah

04.06.2014 15:42

Ma trose budzet ganjajuci manje prestupnike dok dileri droge setaju i po svim gradovima u BiH i dok ubice sacekuju ljude i pucaju na njih, dok manijaci bodu djevojke nozevima, dok kriminalne grupe napadaju privatnike da bi im iznudili i oteli imovinu, dok im pale automobile, lokale i stanove... SIPA nece da se kaci sa kriminalcima jer joj ovakvo stanje odgovara. Inspektori primaju velike plate ma boli njih za narod koji je na udaru kriminala. Ma ko ce se kaciti sa kriminalcima. E jedino ako dodje naredba odozgo da se mora na nekog udariti. Znas kako je i ko je nekom gore stao na zulj e onda mu se moze i lisica stavit na ruke. Do tad hvataju tezgare koji po pijacama prodaju CD-ove sa Grandovim hitovima, fotokopirnice koje kopiraju matematiku za srednju skolu i kafandzije koje su drzali neprijavljenu konobaricu jer je i to trgovina bijelim robljem.

ODGOVORITE