Након хапшења Митровића реаговао БОРС

Шездесетдвогодишњи Новак Митровић ухапшен је јуче у породичној кући у Брезовом Пољу код Брчког и одведен у Сарајево, а Тужилаштво БиХ га, како је званично саопштено, сумњичи да је као припадник Друге озренске бригаде ВРС у логору у селу Каменица, општина Завидовићи, убијао, мучио и нечовјечно поступао према заробљеним цивилима бошњачке и хрватске националности у периоду од јуна до децембра 1992. године.

Република Српска 04.06.2014 | 20:29
Након хапшења Митровића реаговао БОРС

У Борачкој организацији у Брчком су нам, како кажу – истине и правде ради - ставили на увид званичну документацију која говори другачије.

“Новак Митровић је од 8. августа припадник Прве посавске бригаде у Брчком, а мјесец дана прије тога његова породица је евидентирана као прогнаничка и привремено смјештена у Дјечјем вртићу у овом граду. Дакле, није могуће да је Митровић починио оно за шта га Тужилаштво терети “од јуна до децембра 92. гиодине”, рекао нам је представник БОРС Јован Пудић И ставио на увид званичну документацију која потврђује ове наводе.

У Породици Митровић, прогнаницима из Бегова Хана у општини Зеница су затечени и истичу да оптужбе не оговарају истини, а забринути су и због Новаковог тешког здравственог стања.

“Ми смо из Бегова Хана избјегли у Каменицу 30. јуна, а затим смо кренули пут Добоја, одатле у Брчко и у привремени смјештај у Брезовом Пољу. Мој муж је дошао након мјесец дана и од августа те године нигдје није одлазио,а бранио је РС у саставу брчанске бригаде”, каже Новакова супруга Даница и додаје да су припадници СИПЕ приликом хапшења били коректни.

“Нема правде за Србе! Новаков брат је убијен и масакриран у тунелу Немила,зна се име и презиме злочинца, али Тужилаштво БиХ и данас ћути. Како да вјерујем да ће Новак доказати да није крив кад је све ово што се ради скројено на штету нашег народа”, огорчена је Даница Митровић.

Наведени докази данас ће бити достављени адвокату који по службеној дужности заступа ухапшеног Новака Митровића који иначе болује од карцинома грла и 6. јуна има заказан други хируршки захват, кажу чланови породице с надом да ће га Тужилаштво пустити из притвора и омогућити му операцију и одбрану са слободе.

БН ТВ

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

роцкy

04.06.2014 18:39

Невин, као моја мати...

ОДГОВОРИТЕ
Name

дуско будимир

04.06.2014 18:45

Ако је истина сто га терете нека одговара мислим да је невин

ОДГОВОРИТЕ
Name

зивко будимир

04.06.2014 20:41

зависи какав је са ловом мозда буде и невин. ;)

ОДГОВОРИТЕ