Nakon hapšenja Mitrovića reagovao BORS

Šezdesetdvogodišnji Novak Mitrović uhapšen je juče u porodičnoj kući u Brezovom Polju kod Brčkog i odveden u Sarajevo, a Tužilaštvo BiH ga, kako je zvanično saopšteno, sumnjiči da je kao pripadnik Druge ozrenske brigade VRS u logoru u selu Kamenica, opština Zavidovići, ubijao, mučio i nečovječno postupao prema zarobljenim civilima bošnjačke i hrvatske nacionalnosti u periodu od juna do decembra 1992. godine.

Republika Srpska 04.06.2014 | 20:29
Nakon hapšenja Mitrovića reagovao BORS

U Boračkoj organizaciji u Brčkom su nam, kako kažu – istine i pravde radi - stavili na uvid zvaničnu dokumentaciju koja govori drugačije.

“Novak Mitrović je od 8. avgusta pripadnik Prve posavske brigade u Brčkom, a mjesec dana prije toga njegova porodica je evidentirana kao prognanička i privremeno smještena u Dječjem vrtiću u ovom gradu. Dakle, nije moguće da je Mitrović počinio ono za šta ga Tužilaštvo tereti “od juna do decembra 92. giodine”, rekao nam je predstavnik BORS Jovan Pudić I stavio na uvid zvaničnu dokumentaciju koja potvrđuje ove navode.

U Porodici Mitrović, prognanicima iz Begova Hana u opštini Zenica su zatečeni i ističu da optužbe ne ogovaraju istini, a zabrinuti su i zbog Novakovog teškog zdravstvenog stanja.

“Mi smo iz Begova Hana izbjegli u Kamenicu 30. juna, a zatim smo krenuli put Doboja, odatle u Brčko i u privremeni smještaj u Brezovom Polju. Moj muž je došao nakon mjesec dana i od avgusta te godine nigdje nije odlazio,a branio je RS u sastavu brčanske brigade”, kaže Novakova supruga Danica i dodaje da su pripadnici SIPE prilikom hapšenja bili korektni.

“Nema pravde za Srbe! Novakov brat je ubijen i masakriran u tunelu Nemila,zna se ime i prezime zločinca, ali Tužilaštvo BiH i danas ćuti. Kako da vjerujem da će Novak dokazati da nije kriv kad je sve ovo što se radi skrojeno na štetu našeg naroda”, ogorčena je Danica Mitrović.

Navedeni dokazi danas će biti dostavljeni advokatu koji po službenoj dužnosti zastupa uhapšenog Novaka Mitrovića koji inače boluje od karcinoma grla i 6. juna ima zakazan drugi hirurški zahvat, kažu članovi porodice s nadom da će ga Tužilaštvo pustiti iz pritvora i omogućiti mu operaciju i odbranu sa slobode.

BN TV

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

rocky

04.06.2014 18:39

Nevin, kao moja mati...

ODGOVORITE
Name

dusko budimir

04.06.2014 18:45

Ako je istina sto ga terete neka odgovara mislim da je nevin

ODGOVORITE
Name

zivko budimir

04.06.2014 20:41

zavisi kakav je sa lovom mozda bude i nevin. ;)

ODGOVORITE