Притвор осумњиченима за убиство Ритана

Бањалучки Окружни суд одредио је једномјесечни притвора за Ранка Рустића /35/ и Вукашина Ритана /21/ из Приједора, који су осумњичени да убили Зорана Ритана у мјесту Горњи Орловци код Приједора.

Република Српска 04.06.2014 | 13:39
Притвор осумњиченима за убиство Ритана


Притвор је одређен до 1. јула, речено је Срни у Окружном суду у Бањалуци.

Мјере притвора су одређене због бојазни да ће ухапшени уништити, сакрити, измијенити или фалсификовати доказе или трагове важне за кривични поступак, као и да ће утицати на свједоке, саучеснике или прикриваче.

Притвор је одређен и због ванредних околности, јер је ријеч о кривичном дјелу за које се може изрећи казна затвора од десет година или тежа казна, а која је посебно тешка с обзиром на начин извршења или посљедица кривичног дјела.

Пуштање на слободу резултирало би стварном пријетњом нарушавања јавног реда и мира у мјесту злочина јер су мјештани испрепадани, наглашавају из овог суда.

Рустић и Ритан су осумњичени да су у недјељу, 1. јуна, око 19.00 часова у мјесту Горњи Орловци, у засеоку Кафаниште, код Приједора, испред породичне куће власништво Мије Ваљића, након краћег вербалног сукоба са више удараца рукама, ногама и дрвеним коцем у главу и друге дијелове тијела убили Зорана Ритана.

Коментари / 0

Оставите коментар