Pritvor osumnjičenima za ubistvo Ritana

Banjalučki Okružni sud odredio je jednomjesečni pritvora za Ranka Rustića /35/ i Vukašina Ritana /21/ iz Prijedora, koji su osumnjičeni da ubili Zorana Ritana u mjestu Gornji Orlovci kod Prijedora.

Republika Srpska 04.06.2014 | 13:39
Pritvor osumnjičenima za ubistvo Ritana


Pritvor je određen do 1. jula, rečeno je Srni u Okružnom sudu u Banjaluci.

Mjere pritvora su određene zbog bojazni da će uhapšeni uništiti, sakriti, izmijeniti ili falsifikovati dokaze ili tragove važne za krivični postupak, kao i da će uticati na svjedoke, saučesnike ili prikrivače.

Pritvor je određen i zbog vanrednih okolnosti, jer je riječ o krivičnom djelu za koje se može izreći kazna zatvora od deset godina ili teža kazna, a koja je posebno teška s obzirom na način izvršenja ili posljedica krivičnog djela.

Puštanje na slobodu rezultiralo bi stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda i mira u mjestu zločina jer su mještani isprepadani, naglašavaju iz ovog suda.

Rustić i Ritan su osumnjičeni da su u nedjelju, 1. juna, oko 19.00 časova u mjestu Gornji Orlovci, u zaseoku Kafanište, kod Prijedora, ispred porodične kuće vlasništvo Mije Valjića, nakon kraćeg verbalnog sukoba sa više udaraca rukama, nogama i drvenim kocem u glavu i druge dijelove tijela ubili Zorana Ritana.

Komentari / 0

Ostavite komentar