Лампард: Идем, а тешко ми је!

Готово је! Примакао се дан растанка Френка Лампарда и Челсија, и то после 13 дугих и надасве успешних сезона.

Фудбал 04.06.2014 | 12:19
Лампард: Идем, а тешко ми је!

Легендарни везни играч лондонског клуба саопштио је да напушта "плавце" и да ће каријеру наставити на неком другом месту. Дакле, дилеме више нема, осим ако се у међувремену не догоди велеобрт, наравно, потпомогнут баснословном понудом Романа Абрамовића.

Али то је тешко очекивати. Реалност је Лампардова изјава изречена у понедељак увече.

"У животу који год ме изазов буде чекао, увек ћу бити уз вас, а Челси ће остати у срцу. Надам се да ћемо се ускоро видети како бисмо се поздравили на достојан начин. Дотада, хвала вам на успоменама", поручио је Лампард навијачима "плаваца" с припрема "гордог Албиона".

Давне 2001. Лампард је стигао у Челси из Вест Хема. Уговор вредан 11 милиона фунти брзо је почео да се исплаћује. У дресу Челсија постигао је 211 голова на 648 наступа у свим такмичењима, што га је промовисало у најбољег стрелца у историји клуба.

На Стамфорд бриџу три пута је прославио титулу шампиона Енглеске, четири пута је био најбољи у ФА купу, освојио је два Лига купа, једну Лигу Европе и круна је дошла 2012. у Минхену, када је Челси после пенала победио Бајерн и освојио први трофеј Лиге шампиона.

Носећи дрес Челсија добио је бројна индивидуална признања од ФА, УЕФА и ФИФА.

Као ново одредиште Лампарда спомиње се Њујорк Сити, где би требало да представља велико појачање и тандем са Давидом Виљом, који је у понедељак склопио званичан договор са клубом из МЛС-а.

Коментари / 0

Оставите коментар