Lampard: Idem, a teško mi je!

Gotovo je! Primakao se dan rastanka Frenka Lamparda i Čelsija, i to posle 13 dugih i nadasve uspešnih sezona.

Fudbal 04.06.2014 | 12:19
Lampard: Idem, a teško mi je!

Legendarni vezni igrač londonskog kluba saopštio je da napušta "plavce" i da će karijeru nastaviti na nekom drugom mestu. Dakle, dileme više nema, osim ako se u međuvremenu ne dogodi veleobrt, naravno, potpomognut basnoslovnom ponudom Romana Abramovića.

Ali to je teško očekivati. Realnost je Lampardova izjava izrečena u ponedeljak uveče.

"U životu koji god me izazov bude čekao, uvek ću biti uz vas, a Čelsi će ostati u srcu. Nadam se da ćemo se uskoro videti kako bismo se pozdravili na dostojan način. Dotada, hvala vam na uspomenama", poručio je Lampard navijačima "plavaca" s priprema "gordog Albiona".

Davne 2001. Lampard je stigao u Čelsi iz Vest Hema. Ugovor vredan 11 miliona funti brzo je počeo da se isplaćuje. U dresu Čelsija postigao je 211 golova na 648 nastupa u svim takmičenjima, što ga je promovisalo u najboljeg strelca u istoriji kluba.

Na Stamford bridžu tri puta je proslavio titulu šampiona Engleske, četiri puta je bio najbolji u FA kupu, osvojio je dva Liga kupa, jednu Ligu Evrope i kruna je došla 2012. u Minhenu, kada je Čelsi posle penala pobedio Bajern i osvojio prvi trofej Lige šampiona.

Noseći dres Čelsija dobio je brojna individualna priznanja od FA, UEFA i FIFA.

Kao novo odredište Lamparda spominje se Njujork Siti, gde bi trebalo da predstavlja veliko pojačanje i tandem sa Davidom Viljom, koji je u ponedeljak sklopio zvaničan dogovor sa klubom iz MLS-a.

Komentari / 0

Ostavite komentar