Вучић на Видовдан у Вишеграду?

Премијер Србије Александар Вучић изјавио је да је могуће да 28. јуна, када се обиљежава стогодишњица од почетка Великог рата, буде у Београду, али и у Вишеграду и у Сарајеву.

Република Српска 04.06.2014 | 23:11
Вучић на Видовдан у Вишеграду?


"Још не знам где ћу бити тог дана. Можда у Београду, можда у Вишеграду,можда у Сарајеву, а можда и на сва три места", рекао је Вучић за бечки "Стандард".


Вучић је подсјетио да је, након ступања на дужност премијера, прво посјетио Сарајево да би подржао интегритет и суверенитет БиХ, иако, како је нагласио, Србија има посебне везе са Републиком Српском.

"Немамо проблем да упутимо поруку свим грађанима БиХ да ми као Србија поштујемо територијални интегритет БиХ. Верујем да Србија постаје нешто као стуб стабилности, за разлику од онога што је била раније.Чинимо најбоље да се постигне регионална стабилност", поручио је Вучић.

Говорећи о Украјини, Вучић је навео да Србија подржава територијални интегритет и суверенитет те земље као члана УН, што је у сагласности са вриједностима ЕУ и Копенхашким одлукама, као и свим другим међународним правилима.


"Србија није увела никакве санкције Русији, јер има пуно економских и политичких разлога за то, али да то не значи да подржава све кораке Русије", нагласио је премијер Србије.


Везано за предстојеће парламентарне изборе на Косову и Метохији, Вучић је рекао да нема сумње да Србија никада није позвала на бојкот гласања, што је веома значајно.


Објаснио је да разговара са српским становништвом на Косову и рекао да ће заједница српских општина бити формирана током наредног мјесеца. У кратком осврту на катастрофалне поплаве које су погодиле Србију, Вучић је рекао да се не може све предуприједити и да је током кризе исказана права солидарност, марљивост и ангажман у помоћи онима који су били у опасности.


Он је оцијенио да је држава добро реаговала и да је сада потребно обновити дјелове земље, посебно у централној и западној Србији, као и да је потребно новац трошити на што је могуће искренији и транспарентнији начин, и да то морају видјети грађани.


Вучић је још једном одбацио тврдње ОЕБС-а да је у Србији присутна цензура и угрожена слобода говора и истакао да ОЕБС није понудио ниједан доказ којим би аргументовао своју тврдњу.

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Кики

04.06.2014 10:18

Добро дошао ПРЕДСЈЕДНИЧЕ, дочекаћемо Вас како то приличи значајном госту, дичити се Вама и гледати као у идола. А за три-четири године, коће знати, можда Вас будемо псовали и називали најгрђим ријечима, такви смо ми Срби, знаш ти нас ј... ти нас.

ОДГОВОРИТЕ
Name

@кики

04.06.2014 12:10

зато треба сацекати дјела и не хвалити никог унапријед,него посматрати његов рад и видјети ста мозе уцинити,да не буде тресла се гора родио се мис,као увијек до сада.ја цијеним сваког по дјелима,па тако цу и премијера Вучића уколико свом народу буде обезбиједио нормалан и угодан зивот

ОДГОВОРИТЕ
Name

Репув

04.06.2014 14:38

Ако Вучић дође на поклоњење Хемиру у Емират на Видовдан, то ће значити подршку Баји и Хемиру да наставе пљачку Срба у РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирза

04.06.2014 16:35

Овај цовјек треба да се умијеса мало висе и уполитику БиХ. То би било добро за све нас. Моје мисљење - Вуциц је једини цовјек који би могао да спаси овај напацени народ. Мој глас за господина Вуцица поздрав.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Свака част

04.06.2014 17:08

Наравно да треба да буде и у Вишеграду, влада Републике Србије је помогла изградњу Андрићграда. Вучић врло добро разумије дешавања у Европи и свијету, па погледајте данас је у Бечу, већ за неколико дана у Берлину са Меркеловом. Србију се враћа тамо гдје јој мјесто увијек било. Било каква поређења са осталим политичарима широм претходне Југославије су излишна, просто нису му дорасли.

ОДГОВОРИТЕ
Name

др.

04.06.2014 17:33

Или це остати у БЕОГРАДУ ИЛИ ОБИЦИ СВА ТРИ МЈЕСТА, ПОКАЗУЈЕ СЕ СВЕ ВИСЕ КАО ПРАГМАТИЦАН ПОЛИТИЦАР... ПОДРЗАВАМ ГА, А НАРАВНО ЈОС ЦЕМО ВИДЈЕТИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кики

04.06.2014 18:52

Моја претходна порука је дјелимично иронична али није злонамјерна.Свакако подржавам долазак сваког политичара из Србије у Републику Српску, па и господина Вучића.Суштина поруке је ментални склоп нас Срба који се одликује тиме да смо спремни''у звијезде укивати''а недого послије тога исту особу блатити и изругивати.

ОДГОВОРИТЕ