Vučić na Vidovdan u Višegradu?

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je moguće da 28. juna, kada se obilježava stogodišnjica od početka Velikog rata, bude u Beogradu, ali i u Višegradu i u Sarajevu.

Republika Srpska 04.06.2014 | 23:11
Vučić na Vidovdan u Višegradu?


"Još ne znam gde ću biti tog dana. Možda u Beogradu, možda u Višegradu,možda u Sarajevu, a možda i na sva tri mesta", rekao je Vučić za bečki "Standard".


Vučić je podsjetio da je, nakon stupanja na dužnost premijera, prvo posjetio Sarajevo da bi podržao integritet i suverenitet BiH, iako, kako je naglasio, Srbija ima posebne veze sa Republikom Srpskom.

"Nemamo problem da uputimo poruku svim građanima BiH da mi kao Srbija poštujemo teritorijalni integritet BiH. Verujem da Srbija postaje nešto kao stub stabilnosti, za razliku od onoga što je bila ranije.Činimo najbolje da se postigne regionalna stabilnost", poručio je Vučić.

Govoreći o Ukrajini, Vučić je naveo da Srbija podržava teritorijalni integritet i suverenitet te zemlje kao člana UN, što je u saglasnosti sa vrijednostima EU i Kopenhaškim odlukama, kao i svim drugim međunarodnim pravilima.


"Srbija nije uvela nikakve sankcije Rusiji, jer ima puno ekonomskih i političkih razloga za to, ali da to ne znači da podržava sve korake Rusije", naglasio je premijer Srbije.


Vezano za predstojeće parlamentarne izbore na Kosovu i Metohiji, Vučić je rekao da nema sumnje da Srbija nikada nije pozvala na bojkot glasanja, što je veoma značajno.


Objasnio je da razgovara sa srpskim stanovništvom na Kosovu i rekao da će zajednica srpskih opština biti formirana tokom narednog mjeseca. U kratkom osvrtu na katastrofalne poplave koje su pogodile Srbiju, Vučić je rekao da se ne može sve preduprijediti i da je tokom krize iskazana prava solidarnost, marljivost i angažman u pomoći onima koji su bili u opasnosti.


On je ocijenio da je država dobro reagovala i da je sada potrebno obnoviti djelove zemlje, posebno u centralnoj i zapadnoj Srbiji, kao i da je potrebno novac trošiti na što je moguće iskreniji i transparentniji način, i da to moraju vidjeti građani.


Vučić je još jednom odbacio tvrdnje OEBS-a da je u Srbiji prisutna cenzura i ugrožena sloboda govora i istakao da OEBS nije ponudio nijedan dokaz kojim bi argumentovao svoju tvrdnju.

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Kiki

04.06.2014 10:18

Dobro došao PREDSJEDNIČE, dočekaćemo Vas kako to priliči značajnom gostu, dičiti se Vama i gledati kao u idola. A za tri-četiri godine, koće znati, možda Vas budemo psovali i nazivali najgrđim riječima, takvi smo mi Srbi, znaš ti nas j... ti nas.

ODGOVORITE
Name

@kiki

04.06.2014 12:10

zato treba sacekati djela i ne hvaliti nikog unaprijed,nego posmatrati njegov rad i vidjeti sta moze uciniti,da ne bude tresla se gora rodio se mis,kao uvijek do sada.ja cijenim svakog po djelima,pa tako cu i premijera Vučića ukoliko svom narodu bude obezbijedio normalan i ugodan zivot

ODGOVORITE
Name

Repuv

04.06.2014 14:38

Ako Vučić dođe na poklonjenje Hemiru u Emirat na Vidovdan, to će značiti podršku Baji i Hemiru da nastave pljačku Srba u RS.

ODGOVORITE
Name

Mirza

04.06.2014 16:35

Ovaj covjek treba da se umijesa malo vise i upolitiku BiH. To bi bilo dobro za sve nas. Moje misljenje - Vucic je jedini covjek koji bi mogao da spasi ovaj napaceni narod. Moj glas za gospodina Vucica pozdrav.

ODGOVORITE
Name

Svaka čast

04.06.2014 17:08

Naravno da treba da bude i u Višegradu, vlada Republike Srbije je pomogla izgradnju Andrićgrada. Vučić vrlo dobro razumije dešavanja u Evropi i svijetu, pa pogledajte danas je u Beču, već za nekoliko dana u Berlinu sa Merkelovom. Srbiju se vraća tamo gdje joj mjesto uvijek bilo. Bilo kakva poređenja sa ostalim političarima širom prethodne Jugoslavije su izlišna, prosto nisu mu dorasli.

ODGOVORITE
Name

dr.

04.06.2014 17:33

Ili ce ostati u BEOGRADU ILI OBICI SVA TRI MJESTA, POKAZUJE SE SVE VISE KAO PRAGMATICAN POLITICAR... PODRZAVAM GA, A NARAVNO JOS CEMO VIDJETI.

ODGOVORITE
Name

Kiki

04.06.2014 18:52

Moja prethodna poruka je djelimično ironična ali nije zlonamjerna.Svakako podržavam dolazak svakog političara iz Srbije u Republiku Srpsku, pa i gospodina Vučića.Suština poruke je mentalni sklop nas Srba koji se odlikuje time da smo spremni''u zvijezde ukivati''a nedogo poslije toga istu osobu blatiti i izrugivati.

ODGOVORITE