Невин одслужио 17 година у затвору

Њујорчанин је синоћ пуштен из затвора где је одслужио 17 година за убиство, пошто је утврђено да је осуђен на основу лажног свједочења, саопштиле су америчке власти.

Свијет 04.06.2014 | 10:52
Невин одслужио 17 година у затвору

Роџер Логан (53), који је све вријеме тврдио да је невин, ослобођен је захваљујући ревизији његовог случаја коју је обавила Комисија за ревизију пресуда, објавила је канцеларија њујоршког државног тужиоца, а прењела агенција АФП.

Логан је ухапшен, а касније и осуђен за убиство Шервина Гибонса, који је убијен из ватреног оружја 24. јула 1997. године.

Пресуда Логану, којом је он осуђен на 25 година затвора, почивала је углавном на свједочењу једне комшинице, која је тврдила да га је видјела на мјесту злочина.

Недавно се, међутим, испоставило да та жена тог дана није била тамо гдје је тврдила, па тако није ни могла ту да види Логана.

"У интересу правде, затражио сам од суда да укине пресуду против Роџера Логана за убиство", изјавио је државни тужилац Бруклина Кенет Томпсон.

Комисија за ревизију пресуда је досад размотрила или још разматра 90 случајева. Захваљујући њиховом раду, седам пресуда је поништено, док је њих 11 потврђено.

Коментари / 0

Оставите коментар