Nevin odslužio 17 godina u zatvoru

Njujorčanin je sinoć pušten iz zatvora gde je odslužio 17 godina za ubistvo, pošto je utvrđeno da je osuđen na osnovu lažnog svjedočenja, saopštile su američke vlasti.

Svijet 04.06.2014 | 10:52
Nevin odslužio 17 godina u zatvoru

Rodžer Logan (53), koji je sve vrijeme tvrdio da je nevin, oslobođen je zahvaljujući reviziji njegovog slučaja koju je obavila Komisija za reviziju presuda, objavila je kancelarija njujorškog državnog tužioca, a prenjela agencija AFP.

Logan je uhapšen, a kasnije i osuđen za ubistvo Šervina Gibonsa, koji je ubijen iz vatrenog oružja 24. jula 1997. godine.

Presuda Loganu, kojom je on osuđen na 25 godina zatvora, počivala je uglavnom na svjedočenju jedne komšinice, koja je tvrdila da ga je vidjela na mjestu zločina.

Nedavno se, međutim, ispostavilo da ta žena tog dana nije bila tamo gdje je tvrdila, pa tako nije ni mogla tu da vidi Logana.

"U interesu pravde, zatražio sam od suda da ukine presudu protiv Rodžera Logana za ubistvo", izjavio je državni tužilac Bruklina Kenet Tompson.

Komisija za reviziju presuda je dosad razmotrila ili još razmatra 90 slučajeva. Zahvaljujući njihovom radu, sedam presuda je poništeno, dok je njih 11 potvrđeno.

Komentari / 0

Ostavite komentar