Дарко Младић: Мој отац није крив

Потпуно разумијем покушаје породица страдалих гардиста да расвјетле судбину своје дјеце, рекао је Дарко Младић.

Република Српска 04.06.2014 | 14:06
Дарко Младић: Мој отац није крив

Желим јавно да изразим своје најдубље саучешће родитељима и породици страдалих гардиста Драгана Јаковљевића и Дражена Миловановића и да им поручим да генерал Ратко Младић нема никакву улогу у догађајима везаним за судбину њихове дјеце, каже Дарко Младић, син Ратка Младића, поводом сугестије хашког тужиоца да су гардисти 2004. убијени зато што су видјели генерала.

Не осуђује породице

Дарко Младић каже да се зна се да је обезбјеђење његовог оца напустило касарну у Топчидеру годинама прије трагичног догађаја и да никада нису користили објекат који су обезбеђивала њихова дјеца.

"Потпуно разумијем све покушаје породица да расвјетле судбину своје дјеце јер смо и ми у сличној ситуацији - да и данас истражујемо мистериозну смрт моје сестре", написао је Младић и додао да не осуђује чланове породица гардиста, који су јавно прозивали његовог оца да је крив за смрт њихове дјеце. Он је додао да је Ратко Младић на суђењу покушао да инструише свог адвоката  да би се разјаснило да он нема кривицу у догађају с гардистима.

Избачен из суднице

Али, чим је проговорио  судија га је избацио из суднице.

"Да су му дозволили да инструише адвокате, многи повезани с трагичним случајем код објекта Караш би се вјероватно нашли у проблему" рекао је он.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Па да

07.06.2014 07:26

Политика у слузби "правде" или "правда" у слузби политике.

ОДГОВОРИТЕ