Darko Mladić: Moj otac nije kriv

Potpuno razumijem pokušaje porodica stradalih gardista da rasvjetle sudbinu svoje djece, rekao je Darko Mladić.

Republika Srpska 04.06.2014 | 14:06
Darko Mladić: Moj otac nije kriv

Želim javno da izrazim svoje najdublje saučešće roditeljima i porodici stradalih gardista Dragana Jakovljevića i Dražena Milovanovića i da im poručim da general Ratko Mladić nema nikakvu ulogu u događajima vezanim za sudbinu njihove djece, kaže Darko Mladić, sin Ratka Mladića, povodom sugestije haškog tužioca da su gardisti 2004. ubijeni zato što su vidjeli generala.

Ne osuđuje porodice

Darko Mladić kaže da se zna se da je obezbjeđenje njegovog oca napustilo kasarnu u Topčideru godinama prije tragičnog događaja i da nikada nisu koristili objekat koji su obezbeđivala njihova djeca.

"Potpuno razumijem sve pokušaje porodica da rasvjetle sudbinu svoje djece jer smo i mi u sličnoj situaciji - da i danas istražujemo misterioznu smrt moje sestre", napisao je Mladić i dodao da ne osuđuje članove porodica gardista, koji su javno prozivali njegovog oca da je kriv za smrt njihove djece. On je dodao da je Ratko Mladić na suđenju pokušao da instruiše svog advokata  da bi se razjasnilo da on nema krivicu u događaju s gardistima.

Izbačen iz sudnice

Ali, čim je progovorio  sudija ga je izbacio iz sudnice.

"Da su mu dozvolili da instruiše advokate, mnogi povezani s tragičnim slučajem kod objekta Karaš bi se vjerovatno našli u problemu" rekao je on.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Pa da

07.06.2014 07:26

Politika u sluzbi "pravde" ili "pravda" u sluzbi politike.

ODGOVORITE