Приоритет уплата новца борачким категоријама

Министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Петар Ђокић изјавио је данас да ће приоритет у наредном периоду бити исплата заосталог новца за најугроженије борачке категорије које су страдале у поплавама, првенствено породице погинулих бораца и ратни војни инвалиди од прве до четврте категорије.

Република Српска 04.06.2014 | 06:55
Приоритет уплата новца борачким категоријама

"Договарали смо се да убрзано, за све оне категорије породица погинулих бораца и ратних војних инвалида који имају право на неповратну новчану помоћ и који се налазе на листи из 2008. године, та средства буду уплаћена приоритетно како би и из тих средстава могли да санирају своје стамбене објекте", рекао је Ђокић.

Ђокић је новинарима нагласио да ће ове категорије становништва имати право и на 5.000 КМ које се планирају дати за набавку основних средстава и за опремање и уређење домаћинстава, односно обнову
породичног живота у њиховим објектима.

У Бијељини је данас одржан састанак предсједника Републике Српске Милорада Додика, министра Ђокића и савјетника предсједника Владе Републике Српске за ванредне ситуације и елементарне непогоде Момира
Зеца са градоначелником Бијељине Мићом Мићићем о санирању посљедица поплава.

Ђокић је истакао да је договорено да се побољша координација и комуникација свих нивоа власти о битним питањима како би брже и лакше рјешавали потребе грађана који су поплављени и имају велику штету.

Министар Ђокић је истакао да ће тећи паралелне активности на помоћи привредним субјектима да што прије врате постојећа радна мјеста и, ако је могуће, отворе и нова, те обнови породичног живота.

Ђокић је нагласио да ће бити настављена текућа активност Владе Републике Српске на обезбјеђењу сточне хране да би се прихранио сточни фонд и стока одржала у животу, те обезбјеђењу средстава за обнову засада на свим поплављеним подручјима гдје је то могуће учинити.

Он је истакао да свим овим активностима желе помоћи људима у Семберији и другим угроженим дијеловима у Републици Српској да прођу са што мање штете и да људи осјете да имају пажњу и бригу друштвене заједнице.

Ђокић је рекао да се сада мора приступити санирању насипа који су били угрожени или оних насипа који издржали водену стихију.

Градоначелник Бијељине Мићо Мићић рекао је да на подручју Бијељине из категорије приоритетних борачких категорија има око 100 породица чије су монтажне или зидане куће угрожене поплавама и оне се већином
налазе у колективном смјештају.

Договорено је да градске власти Бијељине сачине извјештај о стању објеката ове категорије становништва, након чега ће градске власти и ресорно министарство заједно провести мјере помоћи.

Савјетник премијера Момир Зец рекао је да се санирању оштећених насипа мора приступити веома брзо и да се не смије дочекати јесен, јер би онда мање воде од ове изазвале много већу катастрофу и поплаве.

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

Родјо

03.06.2014 18:00

Немам коментара.Страхота од зивота и ко нас води и куда и докле?Ко науци ове људе да овако прицају а ниста не ураде.Цитава умјетност опстанка на власти у мафијаском маниру.Ако ову олос не поцистимо у Октобру бицемо ми поцисцени од њих.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЛУКА

03.06.2014 18:19

ТАКО РАДИ ПРАВИ МИНИСТАР

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мд

03.06.2014 19:04

Намојте Петре давати толико ста це вама остати,Бог је прво створио себи браду па тек осталима

ОДГОВОРИТЕ
Name

Поплављени

03.06.2014 21:33

Вјерујем да це се Дјокиц потрудити да добијемо сто прије обецане паре али требаТегелтија да схвати да су поплављене породице погинулих и РВИ преци за исплату од других јавних набавки

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мики

03.06.2014 21:44

Лијепи страх .Повео и Зеца да се куражи .Сад узео да ажурира списак из 2008 године и да цркавицу да се борци не дигну против Баје и његове раје .Праве се и спискови хране за стоку . Стока би досад поцркала да није било донације сточне хране из Федерације

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац

03.06.2014 22:02

А ста са борцима који су за неколико година рата направили министрима фотеље, они нека продају свој борацки стаз па са тим парама поправе куце. Кад нису знали отети на пунктовима на коридору или побјеци за вријеме рата па се вратити као политицари

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГОРАН ВРС

03.06.2014 22:03

Само у овој спрдацини цовјек који је кривицно гоњен и правосназно осудјен за стотине хиљада марака украдених од народа мозе бити министар.Немој да ме криминалци заступају па таман ја црко од глади

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЂУРО

04.06.2014 04:18

Приоритет Ђокићу је да ти под хитно одеш у Туњице или у Фочу.ЛОПОВЕ,увла...узе и секто СНСД-а и продужена руко Титоизма.Нећеш увијек бити на власти кад те сретнем добићеш ногу у дупе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

сањин

04.06.2014 07:16

Наброј главне градове? Био сам у ФОЦИ. Није ти то главни град! Мени је био.ХЕХЕХЕХЕХЕХ

ОДГОВОРИТЕ
Name

петруци

04.06.2014 17:36

Куповање гласова.Стандарна политика СНСД и његове коалиције.

ОДГОВОРИТЕ