Prioritet uplata novca boračkim kategorijama

Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Petar Đokić izjavio je danas da će prioritet u narednom periodu biti isplata zaostalog novca za najugroženije boračke kategorije koje su stradale u poplavama, prvenstveno porodice poginulih boraca i ratni vojni invalidi od prve do četvrte kategorije.

Republika Srpska 04.06.2014 | 06:55
Prioritet uplata novca boračkim kategorijama

"Dogovarali smo se da ubrzano, za sve one kategorije porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida koji imaju pravo na nepovratnu novčanu pomoć i koji se nalaze na listi iz 2008. godine, ta sredstva budu uplaćena prioritetno kako bi i iz tih sredstava mogli da saniraju svoje stambene objekte", rekao je Đokić.

Đokić je novinarima naglasio da će ove kategorije stanovništva imati pravo i na 5.000 KM koje se planiraju dati za nabavku osnovnih sredstava i za opremanje i uređenje domaćinstava, odnosno obnovu
porodičnog života u njihovim objektima.

U Bijeljini je danas održan sastanak predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, ministra Đokića i savjetnika predsjednika Vlade Republike Srpske za vanredne situacije i elementarne nepogode Momira
Zeca sa gradonačelnikom Bijeljine Mićom Mićićem o saniranju posljedica poplava.

Đokić je istakao da je dogovoreno da se poboljša koordinacija i komunikacija svih nivoa vlasti o bitnim pitanjima kako bi brže i lakše rješavali potrebe građana koji su poplavljeni i imaju veliku štetu.

Ministar Đokić je istakao da će teći paralelne aktivnosti na pomoći privrednim subjektima da što prije vrate postojeća radna mjesta i, ako je moguće, otvore i nova, te obnovi porodičnog života.

Đokić je naglasio da će biti nastavljena tekuća aktivnost Vlade Republike Srpske na obezbjeđenju stočne hrane da bi se prihranio stočni fond i stoka održala u životu, te obezbjeđenju sredstava za obnovu zasada na svim poplavljenim područjima gdje je to moguće učiniti.

On je istakao da svim ovim aktivnostima žele pomoći ljudima u Semberiji i drugim ugroženim dijelovima u Republici Srpskoj da prođu sa što manje štete i da ljudi osjete da imaju pažnju i brigu društvene zajednice.

Đokić je rekao da se sada mora pristupiti saniranju nasipa koji su bili ugroženi ili onih nasipa koji izdržali vodenu stihiju.

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić rekao je da na području Bijeljine iz kategorije prioritetnih boračkih kategorija ima oko 100 porodica čije su montažne ili zidane kuće ugrožene poplavama i one se većinom
nalaze u kolektivnom smještaju.

Dogovoreno je da gradske vlasti Bijeljine sačine izvještaj o stanju objekata ove kategorije stanovništva, nakon čega će gradske vlasti i resorno ministarstvo zajedno provesti mjere pomoći.

Savjetnik premijera Momir Zec rekao je da se saniranju oštećenih nasipa mora pristupiti veoma brzo i da se ne smije dočekati jesen, jer bi onda manje vode od ove izazvale mnogo veću katastrofu i poplave.

Komentari / 10

Ostavite komentar
Name

Rodjo

03.06.2014 18:00

Nemam komentara.Strahota od zivota i ko nas vodi i kuda i dokle?Ko nauci ove ljude da ovako pricaju a nista ne urade.Citava umjetnost opstanka na vlasti u mafijaskom maniru.Ako ovu olos ne pocistimo u Oktobru bicemo mi pocisceni od njih.

ODGOVORITE
Name

LUKA

03.06.2014 18:19

TAKO RADI PRAVI MINISTAR

ODGOVORITE
Name

Md

03.06.2014 19:04

Namojte Petre davati toliko sta ce vama ostati,Bog je prvo stvorio sebi bradu pa tek ostalima

ODGOVORITE
Name

Poplavljeni

03.06.2014 21:33

Vjerujem da ce se Djokic potruditi da dobijemo sto prije obecane pare ali trebaTegeltija da shvati da su poplavljene porodice poginulih i RVI preci za isplatu od drugih javnih nabavki

ODGOVORITE
Name

Miki

03.06.2014 21:44

Lijepi strah .Poveo i Zeca da se kuraži .Sad uzeo da ažurira spisak iz 2008 godine i da crkavicu da se borci ne dignu protiv Baje i njegove raje .Prave se i spiskovi hrane za stoku . Stoka bi dosad pocrkala da nije bilo donacije stočne hrane iz Federacije

ODGOVORITE
Name

Borac

03.06.2014 22:02

A sta sa borcima koji su za nekoliko godina rata napravili ministrima fotelje, oni neka prodaju svoj boracki staz pa sa tim parama poprave kuce. Kad nisu znali oteti na punktovima na koridoru ili pobjeci za vrijeme rata pa se vratiti kao politicari

ODGOVORITE
Name

GORAN VRS

03.06.2014 22:03

Samo u ovoj sprdacini covjek koji je krivicno gonjen i pravosnazno osudjen za stotine hiljada maraka ukradenih od naroda moze biti ministar.Nemoj da me kriminalci zastupaju pa taman ja crko od gladi

ODGOVORITE
Name

ĐURO

04.06.2014 04:18

Prioritet Đokiću je da ti pod hitno odeš u Tunjice ili u Foču.LOPOVE,uvla...uze i sekto SNSD-a i produžena ruko Titoizma.Nećeš uvijek biti na vlasti kad te sretnem dobićeš nogu u dupe.

ODGOVORITE
Name

sanjin

04.06.2014 07:16

Nabroj glavne gradove? Bio sam u FOCI. Nije ti to glavni grad! Meni je bio.HEHEHEHEHEH

ODGOVORITE
Name

petruci

04.06.2014 17:36

Kupovanje glasova.Standarna politika SNSD i njegove koalicije.

ODGOVORITE