Словенија помаже опоравак пољопривреде у БиХ

,,БиХ и Словенија имају добре односе које донекле ремети не рјешено питање старе девизне штедње о којем двије земље имају различито мишљење али ће коначну ријеч о томе дати Европски суд за људска права
у Стразбуру'', изјавио је данас у Сарајеву предсједавајући Предсједништва БиХ Бакир Изетбеговић након састанка са предсједником Словеније Борутом Пахором.

Босна и Херцеговина 03.06.2014 | 20:09
Словенија  помаже  опоравак пољопривреде у БиХ

Словенија ће и даље наставити да подржава Европски и НАТО пут БиХ, економски развој а активно ће учествовати и у санирању посљедица насталих у катастрофалним поплавама.

,,Словенија пружа снажну подршку БиХ на путу ка Европској унији и НАТО савезу'', каже предсједавајући Предсједништва БиХ Бакир Изетбеговић и додаје да очекује од Словеније да посредује и у превазилажењу застоја насталог због нерјешавања питања Сејдић и Финци.

,,Желимо да се за БиХ отворе врата Европске уније, да почне преговарачки процес. Предлажем да се питање Сејдић-Финци из предуслова претвори у услов у једно од преговарачких поглавља. БиХ треба да почне преговоре, да не стоји на вратима Европске уније'', сматра Изетбеговић.

,,Словенија ће подрзати Европски и НАТО пут не само БиХ већ и свих земаља Западног Балкана'', каже словеначки предсједник Борут Пахор и додаје:

,,БиХ може рачунати и на снажну привредну подршку Словеније и активно учешће у санирању посљедица поплаве. У посјети БиХ је и наш министар пољопривреде који ће договорити хитну помоћ за покушај ревитализације пољопривредних усјева уништених поплавама. Ради се о искусном и практичном човјеку који је спасио нашу пољопривреду након поплава 2010. Он ће најбоље процијенити шта је то неопходно у БихХ колико сјемена, садног материјама и машина да би се спасила и ваша пољопривреда''.

Пахор је додао да ће Словенија активно учествовати и у раду донаторске конференције коју ће БиХ организовати у циљу прикупљања средстава за санирање штета насталих у катастрофалним поплавама.

БН ТВ

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

лабуд

03.06.2014 18:17

Треба питат Милорада дали се слазе с тиме,јер он неце ни у НАТО ни у ЕУ,његов је пут РУСИА,колико је помоци стигло из русије а колико из земаља ЕУ???

ОДГОВОРИТЕ