Тегелтија: Вучетић прави избор за "Николу Теслу"!

Пројекат оживљавања текстилне индустрије у Херцеговини кроз предузеће Никола Тесла које је Влада најавила као спасоносно и обезбједила му велике кредите очигледно је пропао.

Република Српска 03.06.2014 | 16:05
Тегелтија: Вучетић прави избор за "Николу Теслу"!

Финансијски извјештај показао је да је предузеће у дубиози. Драган Вучетић је смјењен са мјеста директора јер није оправдао очекивања. Министар финансија се у априлу прошле године заклео у Вучетићеву способност. Тегелтија се данас не оглашава.

Подсјећамо и шта је рекао у априлу 2013 године.Сада је и дефинитивно. Предузеће Никола Тесла је, пише у финансијском извјештају, прошлу годину завршило са губитком од 1,2 милиона марака. Створене су  обавезе од 4 милиона, а није остварена ни једна марка од продаје.

Финансијске обавезе премашују вриједност предузећа за пола милиона марака закључно са 31.12.2013.
године. Предузеће Никола Тесла основала је Влада Српске са циљем да оживи посрнулу привреду, прије свега текстилну индустрију у Херцеговини. У априлу прошле године Влада је од Скупштине тражила и добила гаранцију за подизање комерцијалног кредита од 12 милиона марака.

Министар финансија Зоран Тегелтија увјеравао је да је пројекат врло битан за Херцеговину и да ће запослити неколико хиљада радника.

Од пројекта, очигледно нема ништа.

Нема производње, а предузеће само ствара губитке. Јавност али и опозиција су у априлу прошле године упозоравали Владу да пројекат небулозан и да ће бити искориштен само за богаћење појединаца. Министар Тегелтија је прошле године обећао да ће он да сноси одговорност уколико пројекат не успије.

Није желио ни да чује да Влада постављањем савјетника Милорада Додика на мјесто директора Николе  Тесле, Драгана Вучетића који је иза себе оставио неколико неуспјешних пројеката, прави грешку.

Вучетић је због лоших резултата недавно смјењен са мјеста директора Николе Тесле. Министар Тегелтија  није понудио своју одговорност на процјену. Предузеће Никола Тесла је у међувремену закључило уговор о кредиту са Банком Српске за финансирање пројекта Билећанка.

До првог априла ове године на основу тог уговора повучено је 3 милиона и 900 хиљада марака одговорили су из Владе на једно посланичко питање.

БН ТВ

Коментари / 14

Оставите коментар
Name

Теретлија

03.06.2014 14:10

Признајем,пропао нам је овај план у вези текстилне индустрије,сад ћемо убрзаним темпом радити на изградњи аеродрома

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вукови с Вучијака

03.06.2014 14:10

Па докле више, незајежљиви лопови, сјетите се само Шкрбића и стана у

ОДГОВОРИТЕ
Name

народ

03.06.2014 14:16

обецано је 3000 радних мјеста минимално.у требињу,љубињу,невесињу,билеци,берковицима па фоци и т д? ста је остварено,ниста обецање празно,покупљене паре нестале.преварани радници,узалудна надања.па просирење на цјелу р.с.производње и економског процвата?и ко је крив?ста сада,?па нека господа објасни народу због цега?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Главни Баја

03.06.2014 14:17

Да је прорадио аеродром у Требињу била би то друга прића, овако без аеродрома нема ни текстилне индустрије. Незнам само какав је пут преко превоја Чемерно, да преко њега стигну материјали за текстилну индустрију у Херцеговини, хахахахаха.

ОДГОВОРИТЕ
Name

народ

03.06.2014 14:18

цеститке за објављени текст

ОДГОВОРИТЕ
Name

аналитицар

03.06.2014 15:22

Овдје је свима јасно а посебно градјанима Херцеговине да од текстилне индустрије нема ниста, тренутно су задњи издисаји њиховог рада. Опстина Билеца им је пребацила 200 000 КМ за плате гдје је потписао нацелник самовољно без скупстине, а инаце главни приходи су им кредити..

ОДГОВОРИТЕ
Name

требињац

03.06.2014 16:54

Па тај Вучетић је имао послове у Невесињу и Љубињу. Иза себе је оставио пустош. А тек његова бајка о електричним аутима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

миле миле

03.06.2014 17:29

Нама продаје прицу да цемо радити аутомобиле за њемацке поште? Поред Волксwагена и Мерцедеса да посао узме Калдера... ха ха ха

ОДГОВОРИТЕ
Name

Херц

03.06.2014 19:08

Процјене од министра саобраћаја је да су очекивања већег броја туриста тако и више летова са аеродрума Требиње.Додик каже да наставља са изградњом аеродрума.Стијордесе на обуци у Бл.Текстилна индустрија цвјета . НАРОД ЈЕ ГЛАДАН И ЖЕДАН А ВИ ЛАЖОВИ,КАКО НАМ ВИ ЖИВИТЕ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЂУРО

03.06.2014 20:46

Вероватно опет крив Васковић за банкрот НИКОЛЕ ТЕСЛЕ или новинар БН ТВ из Требиња господин Вукановић који је то раније упозоравао.Само нажалост тај текстилни комбинат никако не може бити поплављен јер је високо у Билећком брду,тако да га не могу никако правдати од природне катастрофе.Господо из СНСД-а признајте лоповлук.О С Т А В К Е О Л О Ш И

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЂУРО

04.06.2014 04:32

Тегелтија твоје знање и диплому обеси мачку о реп.

ОДГОВОРИТЕ
Name

перо

04.06.2014 05:10

Да је народ паметан, не би му Тегелтије и сл. могли сипати прасину у оци. Људи, кад је текстилна индустрија код нас била профитабилна

ОДГОВОРИТЕ
Name

Херцеговац

04.06.2014 09:24

Само да се на заборави,Вучетић је у Херцеговини направио пустош(Агрохерцеговина Невесиње,Пилана и намјештај Невесиње,Пелет Љубиње, Хладњача Берковићи,воћњаци Љубиње и тд.) Сви пројекти су дебело помогнути од стране надлежних министарстава (министара),ИРБ-а,Завода за запошљавање а крајњи резултат уништена имовина (порушени објекти, машине и техника исјечени у старо жељезо као што је случај са силосом пилане у Невесињу,машинским парком агрохерцеговине...) , дугови према запосленим,дугови по основу пореза,радници на Бироу без икаквих права по основу радног односа.Никола Тесла је само шлаг на торти у бескрајној пљачки Херцеговине

ОДГОВОРИТЕ
Name

Игор

04.06.2014 19:36

Комплетну производњу извозити у Њемачку, а не остварити ни један фенинг профита, е за то су само способни кадрови СНСД.

ОДГОВОРИТЕ