Почиње са радом комисија за процјену штете

Градоначелник Бањалуке Слободан Гаврановић рекао је да ће сутра почети са радом Комисија за процјену штете од елементарне непогоде, чији је задатак да за 15 дана изврши попис на поплављеним подручјима града и са тим подацима упозна централну комисију Републике Српске.

Република Српска 03.06.2014 | 14:15
Почиње са радом комисија за процјену штете


"Организовали смо и помоћ тимова који ће на терену обићи свако домаћинство, пописати насталу штету и доставити податке централној комисији, која ће их даље прослиједити надлежним републичким органима", рекао је Гаврановић новинарима у Бањалуци.

Он је подсјетио да је на територији града Бањалука поплављено 2.469 домаћинстава и евакуисано 7.800 људи.

Гаврановић је рекао да су градске службе имале добру сарадњу са грађанима и свим институцијама од градског до републичког нивоа, те изразио увјерење да ће та сарадња бити настављена током санације објеката и пружања помоћи грађанима.

Предсједник Комисије за процјену штете од елементарне непогоде Ненад Рачић поновио је да је задатак ове комисије и тимова, који ће пописати свако домаћинство настрадало у поплавама, да достави све чињенице републичким органима да би се добила одговарајућа финансијска помоћ.

"Новчана средства угроженима од поплава и сваку другу врсту помоћи покушаћемо да пронађемо из буџета града, али ће нам у томе помоћи и републичке институције, а посебно фонд солидарности који ће основати Влада Републике Српске", рекао је Рачић.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

перо

04.06.2014 05:18

Ко кога овдје "тупа лупа" РС званицници знају висину стете, а ови тек праве комисију за процјену стете.то је та политика.

ОДГОВОРИТЕ