Počinje sa radom komisija za procjenu štete

Gradonačelnik Banjaluke Slobodan Gavranović rekao je da će sutra početi sa radom Komisija za procjenu štete od elementarne nepogode, čiji je zadatak da za 15 dana izvrši popis na poplavljenim područjima grada i sa tim podacima upozna centralnu komisiju Republike Srpske.

Republika Srpska 03.06.2014 | 14:15
Počinje sa radom komisija za procjenu štete


"Organizovali smo i pomoć timova koji će na terenu obići svako domaćinstvo, popisati nastalu štetu i dostaviti podatke centralnoj komisiji, koja će ih dalje proslijediti nadležnim republičkim organima", rekao je Gavranović novinarima u Banjaluci.

On je podsjetio da je na teritoriji grada Banjaluka poplavljeno 2.469 domaćinstava i evakuisano 7.800 ljudi.

Gavranović je rekao da su gradske službe imale dobru saradnju sa građanima i svim institucijama od gradskog do republičkog nivoa, te izrazio uvjerenje da će ta saradnja biti nastavljena tokom sanacije objekata i pružanja pomoći građanima.

Predsjednik Komisije za procjenu štete od elementarne nepogode Nenad Račić ponovio je da je zadatak ove komisije i timova, koji će popisati svako domaćinstvo nastradalo u poplavama, da dostavi sve činjenice republičkim organima da bi se dobila odgovarajuća finansijska pomoć.

"Novčana sredstva ugroženima od poplava i svaku drugu vrstu pomoći pokušaćemo da pronađemo iz budžeta grada, ali će nam u tome pomoći i republičke institucije, a posebno fond solidarnosti koji će osnovati Vlada Republike Srpske", rekao je Račić.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

pero

04.06.2014 05:18

Ko koga ovdje "tupa lupa" RS zvanicnici znaju visinu stete, a ovi tek prave komisiju za procjenu stete.to je ta politika.

ODGOVORITE