Вучић: ОЕБС нема доказе за цензуру

Премијер Србије Александар Вучић изјавио је данас да је што се тиче извињења које је затражио од ОЕБС-а за њега важно да се установило да је говорио истину, да је био у праву и да представници ОЕБС-а немају ниједан једини доказ за примере цензуре које су навели.

Србија 03.06.2014 | 11:38
Вучић: ОЕБС нема доказе за цензуру

Вучић је одговарајући на питања новинара у Влади Србије рекао да је у разговору са представницима те организације шест пута пута поставио питање у вези "друге стране", "Телепромптера", као и блога Блица и навео да није добио никакав одговор, али је додао да је Блиц био коректан и да су им и сами рекли да то нема везе са цензуром.

Он је рекао да су се у разговору усагласили да цензуре не сме бити и да ће држава Србија предузети све мере када је рецимо у питању сајт Пешчаника који је ових дана био нападнут.

Како је рекао, саговорницима у ОЕБС-у је поручио да ће држава све такве случајеве да испита и обелодани ко, како и засто стоји иза њих.

На крају Вучић је запитао и како је то уопште држава Србија могла да нападне сајтове "Телепромтера" и како је скинула блог са Блицовог сајта и додао да је то питао и њих и да је одговор био "туц-муц".

Вуцицћ је рекао да је одговор био слицан ономе што је рекао и повереник Родољуб Шабић - о томе да је било притисака, али да не могу да се изнесу.

"Е, такви су одговори. Поносан сам на чињеницу што Србији нису могли да покажу и докажу", рекао јеВучић.

Коментари / 0

Оставите коментар