Vučić: OEBS nema dokaze za cenzuru

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je što se tiče izvinjenja koje je zatražio od OEBS-a za njega važno da se ustanovilo da je govorio istinu, da je bio u pravu i da predstavnici OEBS-a nemaju nijedan jedini dokaz za primere cenzure koje su naveli.

Srbija 03.06.2014 | 11:38
Vučić: OEBS nema dokaze za cenzuru

Vučić je odgovarajući na pitanja novinara u Vladi Srbije rekao da je u razgovoru sa predstavnicima te organizacije šest puta puta postavio pitanje u vezi "druge strane", "Telepromptera", kao i bloga Blica i naveo da nije dobio nikakav odgovor, ali je dodao da je Blic bio korektan i da su im i sami rekli da to nema veze sa cenzurom.

On je rekao da su se u razgovoru usaglasili da cenzure ne sme biti i da će država Srbija preduzeti sve mere kada je recimo u pitanju sajt Peščanika koji je ovih dana bio napadnut.

Kako je rekao, sagovornicima u OEBS-u je poručio da će država sve takve slučajeve da ispita i obelodani ko, kako i zasto stoji iza njih.

Na kraju Vučić je zapitao i kako je to uopšte država Srbija mogla da napadne sajtove "Telepromtera" i kako je skinula blog sa Blicovog sajta i dodao da je to pitao i njih i da je odgovor bio "tuc-muc".

Vucicć je rekao da je odgovor bio slican onome što je rekao i poverenik Rodoljub Šabić - o tome da je bilo pritisaka, ali da ne mogu da se iznesu.

"E, takvi su odgovori. Ponosan sam na činjenicu što Srbiji nisu mogli da pokažu i dokažu", rekao jeVučić.

Komentari / 0

Ostavite komentar