Мићић: Што прије санирати насипе

Водостај Саве данас је мањи за готово 5 метара у односу на највећи измјерен за вријеме поплава.

Република Српска 03.06.2014 | 16:18
Мићић: Што прије санирати насипе

Командант Штаба за ванредне ситуације Бијељина Мићо Мићић је још једном апеловао на Владу Републике Српске, Министарство пољопривреде и Агенцију за воде Републике Српске да ријеше питање 2 разорена, отворена савска насипа на којима обилније падавине могу узроковати изливање воде и спријече нове поплаве.

Из Штаба је поручено да се стање на терену постепено нормализује - ради се на дезинфекцији  терена, епидемиолошка ситуација је и даље несигурна али са тенденцијом  побољшања. 

Тренутно су најпотребније сушилице и залихе сточне хране. 

Јуче су извучене 353 тоне чврстог отпада. Командант Штаба за ванредне  ситуације Мићо Мићић апелује на помоћ око послова прикупљања кабастог смећа.

На подручју Семберије до сада је депоновано око 6000 тона чврстог отпада и 126 тона угинулих животиња.

БН ТВ

 

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

УГ

03.06.2014 08:28

Хоцели Мициц сад Јаловину за насипе с РИТЕ УГ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

нема дилеме

03.06.2014 09:32

Насипи се морају направити или се Семберија иселити ту нема дилеме о производњи или привреди нема ни реци јер ко це отворит фабрику и цекати прво пролеце са надом да не буде поплаве

ОДГОВОРИТЕ
Name

модран.цом

03.06.2014 10:41

Насипи се морају обновити,саградити и потом одржавати. Има ту много грешака од тога да се градило без грађевинске дозволе на обрадљивом земљишту па до тога да новца баш и нема за велике пројекте.

ОДГОВОРИТЕ
Name

трг.ба

03.06.2014 11:08

Поштована Сусана Ја сам Алиц Абдуалах и Бијељенац сам . Ради као професор , пројектант конструктор директор и Бијељени , и увијек се искључиво бавио рјешавању стручних проблема као што то радим и у мојој 72 години живота .Разлог што ти се јављам је и тај да се зна да сам ја прије скоро четрдесет година из ГиК Рада заједно са стручњацима из фирми Југотурбине Карловац рјешавао техничке проблеме око изградње и изградњу пумпних станица и . У свако рјешење уграђивао сам себе и своју струку да урадим посао на најбољи могући начин па сам то исто радио и на овим пумпним станицама да сачувам моје Семберце од поплава. Веома ми је жао што овога пута када је избила поплава мене као једног од ствараоца ових рјешења нико није хтио ни укључити да се избјегне или барем смањи ова катастрофа што је задесила Семберију и ако сам се нудио да помогнем. Главни разлог катсрофе нису биле само обилне кише него и нестручно и аљкаво газдовање овим добрима. Зато се обаћам поштована Сузана да организујеш тему и емисију О катастрофалним поплавама на којој би позвала и мене . Црнаљево се одбранило од катастрофе не само захваљујући ангажовању људства него и исправном функционисању Тополовачких пумпних станица сто ме то и радује ту је и дио мене . Зашто то није случај и код Височа моје претпоставке су да пумпе код Височа нису остварилале оне капацитете исцрпавања воде колико су нормално могле а то је питање струке. И на крају овог обавјештења из мога предлога израде Wеб портала за транспарентно евидентирање свих насталих штета од поплава на подручју БиХ како би се спријечило лоповима да се на туђим несрећама богате Предлог упућен на наведене адресе али ја не вјерујем да ћу од њих добити неке повратне информације . Да би се увјерила како би се лако руковало и упознавало за штетама неке ти послужи моја wеб пијаца хттп://www.трг.ба и следећи примјер претраге : Кад отвориш наведену пијацу Кликни Бијељенска регија а после конкретно : Претрага по производу Изабере се регија Бијељенски између свих насељених мјеста изабери Бијељена , Затим изабери Категорију Животиње и опрема , изабери Пси Кликни покажи да ти се покажу сви пси који се налазе у Бијељени . Па да и лично осјетиш како је то једноставно , прецизно и лагано проналажење Слична би рјешења имао WЕБ портал штета за поплаве коме би се додале и неке друге функције да се лако преко wеб портала аутоматски израчунати колико је кревета унишетено код сваког појединца , колико код свих у сваком селу или граду цијеле БиХ. Та рјешења за БиХ би бесплатно даровао БиХ. Срдацан Поздрав Алиц А Доле упуцено релевантним установама и појединцима БиХ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Алиц

03.06.2014 14:39

Е мој друзе па у овој држави да слуса било ко кога не би ни досло до ове пропасти, не би цивилна застита била као у тунгузији немају лопата ни чизама, па о цеме онда да причамо, нико не ради оно засто је плацен и нико не одговара никоме, Дотакли смо дно не знам ста нас мозе спасити од тоталне пропасти, нек нам је Бог на помоци.

ОДГОВОРИТЕ