Mićić: Što prije sanirati nasipe

Vodostaj Save danas je manji za gotovo 5 metara u odnosu na najveći izmjeren za vrijeme poplava.

Republika Srpska 03.06.2014 | 16:18
Mićić: Što prije sanirati nasipe

Komandant Štaba za vanredne situacije Bijeljina Mićo Mićić je još jednom apelovao na Vladu Republike Srpske, Ministarstvo poljoprivrede i Agenciju za vode Republike Srpske da riješe pitanje 2 razorena, otvorena savska nasipa na kojima obilnije padavine mogu uzrokovati izlivanje vode i spriječe nove poplave.

Iz Štaba je poručeno da se stanje na terenu postepeno normalizuje - radi se na dezinfekciji  terena, epidemiološka situacija je i dalje nesigurna ali sa tendencijom  poboljšanja. 

Trenutno su najpotrebnije sušilice i zalihe stočne hrane. 

Juče su izvučene 353 tone čvrstog otpada. Komandant Štaba za vanredne  situacije Mićo Mićić apeluje na pomoć oko poslova prikupljanja kabastog smeća.

Na području Semberije do sada je deponovano oko 6000 tona čvrstog otpada i 126 tona uginulih životinja.

BN TV

 

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

UG

03.06.2014 08:28

Hoceli Micic sad Jalovinu za nasipe s RITE UG?

ODGOVORITE
Name

nema dileme

03.06.2014 09:32

Nasipi se moraju napraviti ili se Semberija iseliti tu nema dileme o proizvodnji ili privredi nema ni reci jer ko ce otvorit fabriku i cekati prvo prolece sa nadom da ne bude poplave

ODGOVORITE
Name

modran.com

03.06.2014 10:41

Насипи се морају обновити,саградити и потом одржавати. Има ту много грешака од тога да се градило без грађевинске дозволе на обрадљивом земљишту па до тога да новца баш и нема за велике пројекте.

ODGOVORITE
Name

trg.ba

03.06.2014 11:08

Poštovana Susana Ja sam Alic Abdualah i Bijeljenac sam . Radi kao profesor , projektant konstruktor direktor i Bijeljeni , i uvijek se isključivo bavio rješavanju stručnih problema kao što to radim i u mojoj 72 godini života .Razlog što ti se javljam je i taj da se zna da sam ja prije skoro četrdeset godina iz GiK Rada zajedno sa stručnjacima iz firmi Jugoturbine Karlovac rješavao tehničke probleme oko izgradnje i izgradnju pumpnih stanica i . U svako rješenje ugrađivao sam sebe i svoju struku da uradim posao na najbolji mogući način pa sam to isto radio i na ovim pumpnim stanicama da sačuvam moje Semberce od poplava. Veoma mi je žao što ovoga puta kada je izbila poplava mene kao jednog od stvaraoca ovih rješenja niko nije htio ni uključiti da se izbjegne ili barem smanji ova katastrofa što je zadesila Semberiju i ako sam se nudio da pomognem. Glavni razlog katsrofe nisu bile samo obilne kiše nego i nestručno i aljkavo gazdovanje ovim dobrima. Zato se obaćam poštovana Suzana da organizuješ temu i emisiju O katastrofalnim poplavama na kojoj bi pozvala i mene . Crnaljevo se odbranilo od katastrofe ne samo zahvaljujući angažovanju ljudstva nego i ispravnom funkcionisanju Topolovačkih pumpnih stanica sto me to i raduje tu je i dio mene . Zašto to nije slučaj i kod Visoča moje pretpostavke su da pumpe kod Visoča nisu ostvarilale one kapacitete iscrpavanja vode koliko su normalno mogle a to je pitanje struke. I na kraju ovog obavještenja iz moga predloga izrade Web portala za transparentno evidentiranje svih nastalih šteta od poplava na području BiH kako bi se spriječilo lopovima da se na tuđim nesrećama bogate Predlog upućen na navedene adrese ali ja ne vjerujem da ću od njih dobiti neke povratne informacije . Da bi se uvjerila kako bi se lako rukovalo i upoznavalo za štetama neke ti posluži moja web pijaca http://www.trg.ba i sledeći primjer pretrage : Kad otvoriš navedenu pijacu Klikni Bijeljenska regija a posle konkretno : Pretraga po proizvodu Izabere se regija Bijeljenski između svih naseljenih mjesta izaberi Bijeljena , Zatim izaberi Kategoriju Životinje i oprema , izaberi Psi Klikni pokaži da ti se pokažu svi psi koji se nalaze u Bijeljeni . Pa da i lično osjetiš kako je to jednostavno , precizno i lagano pronalaženje Slična bi rješenja imao WEB portal šteta za poplave kome bi se dodale i neke druge funkcije da se lako preko web portala automatski izračunati koliko je kreveta unišeteno kod svakog pojedinca , koliko kod svih u svakom selu ili gradu cijele BiH. Ta rješenja za BiH bi besplatno darovao BiH. Srdacan Pozdrav Alic A Dole upuceno relevantnim ustanovama i pojedincima BiH

ODGOVORITE
Name

Re Alic

03.06.2014 14:39

E moj druze pa u ovoj državi da slusa bilo ko koga ne bi ni doslo do ove propasti, ne bi civilna zastita bila kao u tunguziji nemaju lopata ni čizama, pa o ceme onda da pričamo, niko ne radi ono zasto je placen i niko ne odgovara nikome, Dotakli smo dno ne znam sta nas moze spasiti od totalne propasti, nek nam je Bog na pomoci.

ODGOVORITE