Сирија: Погинуо Мидхат Ђоно из Хаџића

Мање од мјесеца дана након што је погинуо 25-годишњи Нусмир Пјанић из Калесије, у Сирији је живот изгубио још један босанскохерцеговачки држављанин.

Свијет 03.06.2014 | 09:02
Сирија: Погинуо Мидхат Ђоно из Хаџића

Ријеч је о Мидхату Ђони Миткету алиас Усама Босни, преноси Сафф. Наиме, Бајро Икановић, особа позната јавности од 2007. године када је осуђен за припремање терористичког напада у БиХ, написао је на свом Фацебоок профилу да је Ђоно страдао као припадник Исламске државе Ирака и Шама, али не у борби већ у саобраћајној несрећи приликом повратка из акције споменуте групе против курдске ПКК.

Са Ђоном су наводно још били главни војни емир у Раки, Сејфулах Чечен, и извјесни ебу Бекр Турки.
Мидхат Ђоно је живио у сарајевској општини Хаџићи.

Био је најближи сарадник Бајре Икановића, са којим је и отишао у Сирију. Икановић је током боравка у Сирији био рањен, али и даље се налази на тамошњем ратишту.

До сада је у Сирији страдало најмање седам држављана БиХ.

Средином марта ове године на ратишту у Сирији погинуо је Ферид Татаревић из Зенице, бивши припадник одреда Ел-Муџахид. Прије њега страдали су Дервиш Халиловић из села Смајићи код Немиле, Сенад Кобаш из Травника, Емедин Велић из Сарајева, Муаз Шабић из Зенице, Мирза Ганић и Елдар Кундаковић из Новог Пазара, Адис Салиховић из Рожаја у Црној Гори.

Такође, у Сирији су животе изгубили и Наман Дамоли из Приштине и Мухамет Копрова из Митровице. Међу Албанцима који су погинули у Сирији су и Халит Малиљај из Тиране, Ермал Џхело из Влоре, Ниметуллах Имери и Сами Абдуллаху из Скопља, Расим Зељири из Гостивара и Муаз Ахмети из Прешева.

Према информацијама које су потврдиле полицијске агенције, најмање 52 особе из Босне и Херцеговине бориле су се у Сирији.

Наводно, у БиХ вратиле су се 32, у остало их је још 20.

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

xxл

03.06.2014 07:03

Тешко нама када се врате из Сирије.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ааааа

03.06.2014 07:17

Кад се обуце и врате у БИХ.. То су обуцени крволоцници треба се некако застити дрзава од њих.

ОДГОВОРИТЕ
Name

коко

03.06.2014 07:33

залосне је да наса омладина гине негдје по свијету за неције интересе а код куце нам у власти криминалци, сто се не боре против њих. Не иду само Боснаци по Сирији него и Срби по Украјини не знам сто се и о томе не писе. Преце би било да Додике и Изетбеговице гањају. Види се да су дјеца изманипулисана... Све је то политика и то свјетска а Босна и њени народи само орудје у рукама моцника

ОДГОВОРИТЕ
Name

мургадрот

03.06.2014 08:06

Јаране мој има она стара народна: лова врти гдје бургија неце каква вјера какви ти фазони.

ОДГОВОРИТЕ
Name

реално

03.06.2014 08:08

Ма не претјерујте. Ово су све изманипулисане и залудјене будале, гдје год да се боре. Никаква они нису опасност, осим за саме себе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

нека иду гинути

03.06.2014 08:09

Не знам која паника вас је сто иду? Нека иду тамо ако се овде активирају ето нама изговор за независност они су нама дар са неба

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина

03.06.2014 08:09

А засто не објављујете имена погинули Срба у Украјини. Све је то исто. Велико зло.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Амир

03.06.2014 08:16

Видите да се неце вратити :)

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛ

03.06.2014 08:30

Једини спас нам је да се неврате

ОДГОВОРИТЕ
Name

будале,али опасне

03.06.2014 08:32

Будале потрчале у Сирију, као што су трчале у Украјину, прије код нас у Босну. Као што неко воли секс, они воле рат и само далеко треба бити од њих. И ми и ви.

ОДГОВОРИТЕ
Name

пера трта

03.06.2014 08:36

Срби не гину по Украјини. То је лаз пласирана из БиХ да би се умањила цињеница да све висе младих и старијих из БиХ иду да гину за АЛ КАИДУ. Исламски тероризам је проблем у БиХ а и сире!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре пера трта

03.06.2014 09:05

ма немој, хоцес реци да треба да вјерујемо теби а не својим оцима. погледај Видео снимке срба са украинских барикада. отисли да се боре на страни русије, страни новинари их интервјуисали. а сто се тице тероризма потрази релевантне науцне студије Које су показале да су највеци број зртава проузроковале спанске терористицке организацијеа у новије вријеме, а прије њих ирске (боре се за независност). питам се само засто ли и њих не окаректерису као крсцанске терористицке организације или крсцански тероризам? опстепознато је да је прица са "исламским тероризмом" пласирана од америке као изговор за њихово упадање у муслиманске земље против свих вазецих интернационалних права. тако да ти је коментар или последица неинформисаности или злобе али највјероватније од обје ствари помало

ОДГОВОРИТЕ