Конфузија: Шта ће бити са пензијама и платама!?

Не смирују се тензије због најаве предсједника Владе Републике Српске Жељке Цвијановић да ће због
ситуације настале због поплава сигурно доћи до одређеног пролонгирања исплате плата буџетским корисницима и пензија, јер нема довољно средстава за исплате.

Република Српска 02.06.2014 | 21:58
Конфузија: Шта ће бити са пензијама и платама!?

Пезнионери се већ хватају за главу.

У Влади Републике Српске, очигледно је, нису усагласили ставове. Барем пред камерама. Док Жељка
Цвијановић поручује да ће доћи до пролонгирања у исплати пезнија и плата, министар Петар Ђокић управо из њеног кабинета за такву информацију изгледа није чуо. По њему кашњења - неће бити.

Док се у Влади не договоре имају ли новца у буџету или не извјесно је да ће и радници дјелити судбину пензионера јер је најављено и кашњење плата буџетским корисницима. За то је чуо и Миодраг Босанчић, радник ЖРС. Већ сада смишља формулу како да се снађе уколико плата не буде на вријеме. Зна само да нема много опција.

Економисти имају своју рачуницу. Не сумњају у кашњења исплате плата и пензија али се надају да се ради о тек неколико дана. Синдикалци се истом надају.

Проблеми нас тек чекају. Министар финансија најављује драматичан пад прихода у наредна три мјесеца. Ипак, пензионери и радници се надају да ће новца бити јер је изборна година. А они који не вјерују у то остаје им да играју игре на срећу.

БН ТВ

Коментари / 13

Оставите коментар
Name

Мишо

02.06.2014 16:25

Надам се да ћете пролонгирати и рате кредита док се плате не врате у нормалне токове.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ђуро

02.06.2014 17:26

Сви мотке у руке, правац Бањалука, смјенити незналице (власт), кад неће да поднесу оставке, а не знају водити економију. Није водити државу као ждерање под шаторима. СРАМОТА...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сашка

02.06.2014 17:31

Већ неко вријеме се прича како ће каснити пензије а можда и плате. Нека паметница од премијерке каже шта ће бити са њеном и платама министара из Владе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ђода

02.06.2014 17:40

Нека господа с Власти ударе по платама директора, министара, страначких функционера... Нека већ једном заобидју сиротињу која ионако саставља крај с крајем, па це бити пара за санирање штета!

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕАЛАН

02.06.2014 17:52

МААА ЗА СВЕ СУ КРИВЕ ПОПЛАВЕ... ПРИЈЕ ТОГА СВЕ ЈЕ БИЛО ТИП ТОП.БОГУ СЕ САДА ЗАХВАЉУЈУ (и ако вјерују у бога питање велико)ОВА БАНДА ДА ПОКРИЈУ xРАЊЕ КОЈЕ СУ НАПРАВИЛЕ ЗА ОВО ГОДИНА...само полако xовна увијек испливају на површину из воде...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мира

02.06.2014 18:37

Тајкун Миле Радишић био возач СДС-овог функционера. Толико о најутицајнијим кадровима СНСД-а. Требамо да уважавамо елиту, да их не узнемиравамо док се богате, а ми да се одричемо минималаца.

ОДГОВОРИТЕ
Name

србин

02.06.2014 18:45

ок, доци це до касњења плата И пензија онда немој ко да би ми досао искљуцити воду И струју ради неплацених рацуна. Не мозе дрзава да ти касни са платом а зели плацене све дадзбине на вријеме. Данас су сви под кредитима И како мисле да се то све редовно плаца ако они нама редовно не дају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Маљуга

02.06.2014 18:59

До октобра многи пензионери ће имати већи крвни притисак од пензије.. Ако преживе.. Јадно и жалосно!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

грацаница

02.06.2014 19:04

Ми у Тузланског кантону, буџетлије добили плату тек да се зна гдје је ко!!! Ха ха ха

ОДГОВОРИТЕ
Name

Душан

02.06.2014 19:28

Лако је онима који имају рећи да ће каснити плате, а шта ће обичан народ који треба враћати кредите, хоће ли банке можда чекати са наплатом?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Наталија

02.06.2014 19:33

У Влади оцигледно не знају ста раде,јер једни казу ово,други оно ни сами не могу да се усагласе!? Народ вец претпоставља ста га цега!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

модран.цом

02.06.2014 20:21

Плата нема,море бит бидне али плата нема... Ја сам мислио да ће овај колапс доће после октобра али ево поплава дошла к'о кец на дуплу дестку да се објави да је фајронт.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВидовитаВанга

02.06.2014 20:32

Куш бре веће конфузије од ове власти....ово нема ни у Сомалији....Миле, бре велика баја, се познаје у та економија....продаш штеку цигрета , да можеш купити следећих пет штека...од тога два даш две цигаретице народу, а остало за властите потребе...Бре, баја Миле је велики певач, вичан да под шаторима пева она његова победничка песма:"Ово је моја кућа"...Толико се завевао бре тај Миле, да не види, да мује кућа потонула...не види се ни оџак од куће... бре Миле, чеш да идеш у ћорку, да пребројаваш вашке...оне, који си дао народу за поплаве....Бре баја Миле немој, да се дебелиш...чеш да се сломиш у чорки, су јако малене... куш бре конфузије....

ОДГОВОРИТЕ