Konfuzija: Šta će biti sa penzijama i platama!?

Ne smiruju se tenzije zbog najave predsjednika Vlade Republike Srpske Željke Cvijanović da će zbog
situacije nastale zbog poplava sigurno doći do određenog prolongiranja isplate plata budžetskim korisnicima i penzija, jer nema dovoljno sredstava za isplate.

Republika Srpska 02.06.2014 | 21:58
Konfuzija: Šta će biti sa penzijama i platama!?

Peznioneri se već hvataju za glavu.

U Vladi Republike Srpske, očigledno je, nisu usaglasili stavove. Barem pred kamerama. Dok Željka
Cvijanović poručuje da će doći do prolongiranja u isplati peznija i plata, ministar Petar Đokić upravo iz njenog kabineta za takvu informaciju izgleda nije čuo. Po njemu kašnjenja - neće biti.

Dok se u Vladi ne dogovore imaju li novca u budžetu ili ne izvjesno je da će i radnici djeliti sudbinu penzionera jer je najavljeno i kašnjenje plata budžetskim korisnicima. Za to je čuo i Miodrag Bosančić, radnik ŽRS. Već sada smišlja formulu kako da se snađe ukoliko plata ne bude na vrijeme. Zna samo da nema mnogo opcija.

Ekonomisti imaju svoju računicu. Ne sumnjaju u kašnjenja isplate plata i penzija ali se nadaju da se radi o tek nekoliko dana. Sindikalci se istom nadaju.

Problemi nas tek čekaju. Ministar finansija najavljuje dramatičan pad prihoda u naredna tri mjeseca. Ipak, penzioneri i radnici se nadaju da će novca biti jer je izborna godina. A oni koji ne vjeruju u to ostaje im da igraju igre na sreću.

BN TV

Komentari / 13

Ostavite komentar
Name

Mišo

02.06.2014 16:25

Nadam se da ćete prolongirati i rate kredita dok se plate ne vrate u normalne tokove.

ODGOVORITE
Name

đuro

02.06.2014 17:26

Svi motke u ruke, pravac Banjaluka, smjeniti neznalice (vlast), kad neće da podnesu ostavke, a ne znaju voditi ekonomiju. Nije voditi državu kao žderanje pod šatorima. SRAMOTA...

ODGOVORITE
Name

Saška

02.06.2014 17:31

Već neko vrijeme se priča kako će kasniti penzije a možda i plate. Neka pametnica od premijerke kaže šta će biti sa njenom i platama ministara iz Vlade.

ODGOVORITE
Name

Đoda

02.06.2014 17:40

Neka gospoda s Vlasti udare po platama direktora, ministara, stranačkih funkcionera... Neka već jednom zaobidju sirotinju koja ionako sastavlja kraj s krajem, pa ce biti para za saniranje šteta!

ODGOVORITE
Name

REALAN

02.06.2014 17:52

MAAA ZA SVE SU KRIVE POPLAVE... PRIJE TOGA SVE JE BILO TIP TOP.BOGU SE SADA ZAHVALJUJU (i ako vjeruju u boga pitanje veliko)OVA BANDA DA POKRIJU xRANJE KOJE SU NAPRAVILE ZA OVO GODINA...samo polako xovna uvijek isplivaju na površinu iz vode...

ODGOVORITE
Name

Mira

02.06.2014 18:37

Tajkun Mile Radišić bio vozač SDS-ovog funkcionera. Toliko o najuticajnijim kadrovima SNSD-a. Trebamo da uvažavamo elitu, da ih ne uznemiravamo dok se bogate, a mi da se odričemo minimalaca.

ODGOVORITE
Name

srbin

02.06.2014 18:45

ok, doci ce do kasnjenja plata I penzija onda nemoj ko da bi mi dosao iskljuciti vodu I struju radi neplacenih racuna. Ne moze drzava da ti kasni sa platom a zeli placene sve dadzbine na vrijeme. Danas su svi pod kreditima I kako misle da se to sve redovno placa ako oni nama redovno ne daju.

ODGOVORITE
Name

Maljuga

02.06.2014 18:59

Do oktobra mnogi penzioneri će imati veći krvni pritisak od penzije.. Ako prežive.. Jadno i žalosno!!

ODGOVORITE
Name

gracanica

02.06.2014 19:04

Mi u Tuzlanskog kantonu, budžetlije dobili platu tek da se zna gdje je ko!!! Ha ha ha

ODGOVORITE
Name

Душан

02.06.2014 19:28

Лако је онима који имају рећи да ће каснити плате, а шта ће обичан народ који треба враћати кредите, хоће ли банке можда чекати са наплатом?

ODGOVORITE
Name

Natalija

02.06.2014 19:33

U Vladi ocigledno ne znaju sta rade,jer jedni kazu ovo,drugi ono ni sami ne mogu da se usaglase!? Narod vec pretpostavlja sta ga cega!?

ODGOVORITE
Name

modran.com

02.06.2014 20:21

Плата нема,море бит бидне али плата нема... Ја сам мислио да ће овај колапс доће после октобра али ево поплава дошла к'о кец на дуплу дестку да се објави да је фајронт.

ODGOVORITE
Name

VidovitaVanga

02.06.2014 20:32

Kuš bre veće konfuzije od ove vlasti....ovo nema ni u Somaliji....Mile, bre velika baja, se poznaje u ta ekonomija....prodaš šteku cigreta , da možeš kupiti sledećih pet šteka...od toga dva daš dve cigaretice narodu, a ostalo za vlastite potrebe...Bre, baja Mile je veliki pevač, vičan da pod šatorima peva ona njegova pobednička pesma:"Ovo je moja kuća"...Toliko se zavevao bre taj Mile, da ne vidi, da muje kuća potonula...ne vidi se ni odžak od kuće... bre Mile, češ da ideš u ćorku, da prebrojavaš vaške...one, koji si dao narodu za poplave....Bre baja Mile nemoj, da se debeliš...češ da se slomiš u čorki, su jako malene... kuš bre konfuzije....

ODGOVORITE