Бијељина: Не дијелимо помоћ по страначкој линији

Градоначелник Бијељине Мићо Мићић и предсједници савјета 10 мјесних заједница са подручја града, које
су се прве нашле на удару поплавног таласа, договорили су данас да се у дистрибуцију помоћи укључи становништво, односно савјети мјесних заједница.

Република Српска 02.06.2014 | 15:31
Бијељина: Не дијелимо помоћ по страначкој линији

Такође, договорено је да грађанима ових мјесних заједница најприје буде подијељен хигијенски пакет веће количине, за наредних 15 дана, а касније, по потреби, и храна.

Оно на шта је још сугерисано на састанку јесте то да би помоћ требало да буде подијељена на основу
спискова Комисије за процјену штете која је посјетила ова насеља, а да мјештани путем савјета мјесних заједница помогну у дистрибуцији.


Поплављених кућа на подручју Семберије је око 7.000 и није могуће, нагласио је Мићић, да људство из Цивилне заштите само обави, уз све остале, и овај посао.


Градоначелник је демантовао гласине да се помоћ дијели по страначкој линији.


“Одговорно тврдим да се помоћ није дјелила по страначкој линији. Немамо сад времена размишљати о
странкама” каже Мићић.


Он истиче да 20 тона сточне хране колико је до прије неколико дана обезбјеђивало ресорно Министарство,
више није довољно.


“Комисија је сачинила попис, тако да је у погледу потреба за сточном храном ситуација другачија. Дневне потребе су око 45 тона” напоменуо је градоначелник Мићић.


“Наопако је да брже реагује федерално министарство, и да пошаљу 900 врећица кукуруза, а да наше министарство још није реаговало” упозорава Мићић.

Он очекује да Бијељину сутра посјети министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Српске Стево Мирјанић од кога ће затражити веће количине сточне хране, као и сјемена за пресијавање.


БН ТВ

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

подметање гладнима

02.06.2014 13:48

Једина нада неспособној влади јесте да завадја гладан народ а ту је експерт јер до до сада је било муслиман против србина сад је формула иста само су двојица гладних сада један против другог .Ни помислит нисам могао да је политицар професија овако бедна И из појединца издвоји ону најгору црту лицности хвала СНСД-у јер да није било њих умријех у заблуди

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бибер70

02.06.2014 14:54

Ајде вец једном Лепи Мића,дигни младе из кафица.Засуците васе сад рукаве,показите нам ви васе мисице и осветлајте образ градонацелника.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Балатун

02.06.2014 15:36

ПА ДВА СТАНДА СУ У БАЛАТУНУ ЈЕДАН СДС А ЈЕДАН СНСД. ОСТАЛИХ НЕМА ЗАТО И ЈЕСТЕ ОВА ПРИЦА. ИСТИ СУ. СРАМ ИХ БИЛО

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бибер70

02.06.2014 17:14

Мало нам, тј. нисмо ниста добили а за дзаба смо и насипе пробили. Докле висе и тог Миће, само кука а сад ми је стварно од вас мука. За Додика исто ја немам ријеци њму је чак и Бакир сад пречи. Дајте нам сто сте и узели нас и вјерујте бице нам боље без вас. Знајте, неце ни вама толике паре требати јер ће вам народ ускоро нану ј.....!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дана Радман

02.06.2014 21:52

Највеци Апсурд! Федерација саље помоц а надлезни у РС боли их К...ц! СРАМОТА!

ОДГОВОРИТЕ