Bijeljina: Ne dijelimo pomoć po stranačkoj liniji

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić i predsjednici savjeta 10 mjesnih zajednica sa područja grada, koje
su se prve našle na udaru poplavnog talasa, dogovorili su danas da se u distribuciju pomoći uključi stanovništvo, odnosno savjeti mjesnih zajednica.

Republika Srpska 02.06.2014 | 15:31
Bijeljina: Ne dijelimo pomoć po stranačkoj liniji

Takođe, dogovoreno je da građanima ovih mjesnih zajednica najprije bude podijeljen higijenski paket veće količine, za narednih 15 dana, a kasnije, po potrebi, i hrana.

Ono na šta je još sugerisano na sastanku jeste to da bi pomoć trebalo da bude podijeljena na osnovu
spiskova Komisije za procjenu štete koja je posjetila ova naselja, a da mještani putem savjeta mjesnih zajednica pomognu u distribuciji.


Poplavljenih kuća na području Semberije je oko 7.000 i nije moguće, naglasio je Mićić, da ljudstvo iz Civilne zaštite samo obavi, uz sve ostale, i ovaj posao.


Gradonačelnik je demantovao glasine da se pomoć dijeli po stranačkoj liniji.


“Odgovorno tvrdim da se pomoć nije djelila po stranačkoj liniji. Nemamo sad vremena razmišljati o
strankama” kaže Mićić.


On ističe da 20 tona stočne hrane koliko je do prije nekoliko dana obezbjeđivalo resorno Ministarstvo,
više nije dovoljno.


“Komisija je sačinila popis, tako da je u pogledu potreba za stočnom hranom situacija drugačija. Dnevne potrebe su oko 45 tona” napomenuo je gradonačelnik Mićić.


“Naopako je da brže reaguje federalno ministarstvo, i da pošalju 900 vrećica kukuruza, a da naše ministarstvo još nije reagovalo” upozorava Mićić.

On očekuje da Bijeljinu sutra posjeti ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srpske Stevo Mirjanić od koga će zatražiti veće količine stočne hrane, kao i sjemena za presijavanje.


BN TV

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

podmetanje gladnima

02.06.2014 15:48

Jedina nada nesposobnoj vladi jeste da zavadja gladan narod a tu je ekspert jer do do sada je bilo musliman protiv srbina sad je formula ista samo su dvojica gladnih sada jedan protiv drugog .Ni pomislit nisam mogao da je politicar profesija ovako bedna I iz pojedinca izdvoji onu najgoru crtu licnosti hvala SNSD-u jer da nije bilo njih umrijeh u zabludi

ODGOVORITE
Name

Biber70

02.06.2014 16:54

Ajde vec jednom Lepi Mića,digni mlade iz kafica.Zasucite vase sad rukave,pokazite nam vi vase misice i osvetlajte obraz gradonacelnika.

ODGOVORITE
Name

Balatun

02.06.2014 17:36

PA DVA STANDA SU U BALATUNU JEDAN SDS A JEDAN SNSD. OSTALIH NEMA ZATO I JESTE OVA PRICA. ISTI SU. SRAM IH BILO

ODGOVORITE
Name

Biber70

02.06.2014 19:14

Malo nam, tj. nismo nista dobili a za dzaba smo i nasipe probili. Dokle vise i tog Miće, samo kuka a sad mi je stvarno od vas muka. Za Dodika isto ja nemam rijeci njmu je čak i Bakir sad preči. Dajte nam sto ste i uzeli nas i vjerujte bice nam bolje bez vas. Znajte, nece ni vama tolike pare trebati jer će vam narod uskoro nanu j.....!

ODGOVORITE
Name

Dana Radman

02.06.2014 23:52

Najveci Apsurd! Federacija salje pomoc a nadlezni u RS boli ih K...c! SRAMOTA!

ODGOVORITE