Вучић тражи извињење због навода о цензури

Премијер Србије Александар Вучић затражио је извињење од представника ОЕБС-а за слободу медија Дуње Мијатовић због тврдње да је у Србији присутна цензура и да се крше људска права на слободу изражавања.

 

Србија 02.06.2014 | 13:00
Вучић тражи извињење због навода о цензури


Вучић у писму ОЕБС-у наводи да је Мијатовићева обманута и да, како истиче, не жели ни да помисли да се иза низа неистина које је изнијела против Србије крије нека друга политичка намјера. Он очекује да ће добити, или извињење од ОЕБС-а, или доказе за тобожње кршење људских права у Србији.


"Веома сам забринут због тешких речи које сте на рачун земље чију Владу водим упутили. Био сам приоран да проверим све наводе из вашег саопштења", пише Вучић. Премијер Србије у писму са  меморандумом кабинета предсједника Владе и његовим својеручним потписом наводи да је замолио ОЕБС за обавјештења о било каквом доказу који би потврдио да је Влада Србије онеспособљавала сајтове "Друга страна" и "Телепромптер" или скидала блог са веб странице "Блица", али да доказ није добио.

"Разуме се, никакав доказ ми није понуђен", нагласио је Вучић. Вучић каже да не жели да вјерује да су информације покупљене "на најнеозбиљнији начин, са једног од сајтова који воде уобичајно прљаву кампању против своје Владе".


"Нећу да верујем да сте то урадили, због тога што су вам те лажне информације давали представници тзв. независних институција у Србији, а да их ви нисте ни проверили. Такође, не желим да верујем да сте ово  направили због тога што постоји потреба за дисциплиновањем српских лидера и гушењем сваке идеје о слободном и сувереном реаговању државе Србије у њеном спољно-политичком деловању", наводи Вучић.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

ЗивановицБН

02.06.2014 11:12

Вуциц је Бог. Стета сто и у Републици Српској нема један такав. Поздрав

ОДГОВОРИТЕ
Name

ахаха

17.11.2014 18:22

Пази јос да га не добије.

ОДГОВОРИТЕ