Vučić traži izvinjenje zbog navoda o cenzuri

Premijer Srbije Aleksandar Vučić zatražio je izvinjenje od predstavnika OEBS-a za slobodu medija Dunje Mijatović zbog tvrdnje da je u Srbiji prisutna cenzura i da se krše ljudska prava na slobodu izražavanja.

 

Srbija 02.06.2014 | 13:00
Vučić traži izvinjenje zbog navoda o cenzuri


Vučić u pismu OEBS-u navodi da je Mijatovićeva obmanuta i da, kako ističe, ne želi ni da pomisli da se iza niza neistina koje je iznijela protiv Srbije krije neka druga politička namjera. On očekuje da će dobiti, ili izvinjenje od OEBS-a, ili dokaze za tobožnje kršenje ljudskih prava u Srbiji.


"Veoma sam zabrinut zbog teških reči koje ste na račun zemlje čiju Vladu vodim uputili. Bio sam prioran da proverim sve navode iz vašeg saopštenja", piše Vučić. Premijer Srbije u pismu sa  memorandumom kabineta predsjednika Vlade i njegovim svojeručnim potpisom navodi da je zamolio OEBS za obavještenja o bilo kakvom dokazu koji bi potvrdio da je Vlada Srbije onesposobljavala sajtove "Druga strana" i "Teleprompter" ili skidala blog sa veb stranice "Blica", ali da dokaz nije dobio.

"Razume se, nikakav dokaz mi nije ponuđen", naglasio je Vučić. Vučić kaže da ne želi da vjeruje da su informacije pokupljene "na najneozbiljniji način, sa jednog od sajtova koji vode uobičajno prljavu kampanju protiv svoje Vlade".


"Neću da verujem da ste to uradili, zbog toga što su vam te lažne informacije davali predstavnici tzv. nezavisnih institucija u Srbiji, a da ih vi niste ni proverili. Takođe, ne želim da verujem da ste ovo  napravili zbog toga što postoji potreba za disciplinovanjem srpskih lidera i gušenjem svake ideje o slobodnom i suverenom reagovanju države Srbije u njenom spoljno-političkom delovanju", navodi Vučić.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

ZivanovicBN

02.06.2014 11:12

Vucic je Bog. Steta sto i u Republici Srpskoj nema jedan takav. Pozdrav

ODGOVORITE
Name

ahaha

17.11.2014 18:22

Pazi jos da ga ne dobije.

ODGOVORITE