Од банака тражити репрограм

Предсједник Савеза синдиката Републике Српске Ранка Мишић рекла је да ће од банака, које послују у БиХ, бити затражено да прихвате репрограм свих обавеза физичким лицима и привредним субјектима погођеним катастрофалним поплавама.

 

Република Српска 02.06.2014 | 13:40
Од банака тражити репрограм


Мишићева је, након посјете основним и Средњој школи "Никола Тесла" у Шамцу, рекла да мјере Владе  Републике Српске морају бити ефикасне, док стране банке, ЕУ и Међународни монетарни фонд треба да дјелују интервентно.

Она је истакла да је важно да банке ово схвате као ситуацију у којој се мора дјеловати из банкарског сектора, додајући да је ревитализација привредних субјеката важно питање. Мишићева је оцијенила да је ситуација у Шамцу катастрофална и да је најважније да се оспособи рад локалне администрације.

Она је додала да је важно да се добију прави подаци о свему да би се могле донијети мјере и вратити живот у Шамац. "Влада Републике Српске и Савез синдиката чине све што је у њиховој моћи, али ово је превазишло могућности Српске и не треба очекивати да ми то можемо сами да ријешимо", рекла је Мишићева.

Она каже да би "политика овдје морала да обезбиједи повољна кредитна средства да би живот почео да функционише на овом подручју".


Мишићева је током посјете Шамцу разговарала са начелником општине Савом Минићем о ситуацији након катастрофалних поплава.

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

борац рс

02.06.2014 11:48

ма ко тебе баба слуса ниси висе ни за сликања просла си!!!!!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Металац

02.06.2014 12:01

И Мишићкине изјаве нисмо сазнали најбитнију чињеницу,јели јој Баја одобрио пут у Шамац,или је то она на своју руку.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГАСТАРБАЈТЕР

02.06.2014 12:32

ЗАР ОВА ПОТПРЕДСЈЕДНИЦА ВЛАДЕ ЗА СИНДИКАЛНА ПИТАЊА НИЈЕ ДАЛА ОСТАВКУ ПОСЛИЈЕ НАСТУПА ЊЕНЕ ПРЕДСЈЕДНИЦЕ У БИЈЕЛИМ ЦИЗМАМА... СТА ОНА ЉУДИ ГЛУМИ И ШТО ЈОЈ ТО ДОПУСТАТЕ ДОБРИ РАДНИЦИ, ИМА ЛИ ИКО ТАМО ПАМЕТАН????

ОДГОВОРИТЕ
Name

бл бл

02.06.2014 14:15

Ова зена није у Републици Српској вец 10 година. Одакле додје?

ОДГОВОРИТЕ
Name

02.06.2014

02.06.2014 14:22

Врати баба све што си узела са Чедом Волашом и дан данас узимаш гураш носину гдј му није мјесто вириш баји и брславој нарикачи из гузице .

ОДГОВОРИТЕ
Name

мики бл

03.06.2014 13:59

Е јест измислила топлу вод?Сад реагује као да је пала с марса.Па наравно да це банке у репрограм ако нема плата и пензија.Питање је како цемо напунити будзет за пензије и плате.

ОДГОВОРИТЕ