Od banaka tražiti reprogram

Predsjednik Saveza sindikata Republike Srpske Ranka Mišić rekla je da će od banaka, koje posluju u BiH, biti zatraženo da prihvate reprogram svih obaveza fizičkim licima i privrednim subjektima pogođenim katastrofalnim poplavama.

 

Republika Srpska 02.06.2014 | 13:40
Od banaka tražiti reprogram


Mišićeva je, nakon posjete osnovnim i Srednjoj školi "Nikola Tesla" u Šamcu, rekla da mjere Vlade  Republike Srpske moraju biti efikasne, dok strane banke, EU i Međunarodni monetarni fond treba da djeluju interventno.

Ona je istakla da je važno da banke ovo shvate kao situaciju u kojoj se mora djelovati iz bankarskog sektora, dodajući da je revitalizacija privrednih subjekata važno pitanje. Mišićeva je ocijenila da je situacija u Šamcu katastrofalna i da je najvažnije da se osposobi rad lokalne administracije.

Ona je dodala da je važno da se dobiju pravi podaci o svemu da bi se mogle donijeti mjere i vratiti život u Šamac. "Vlada Republike Srpske i Savez sindikata čine sve što je u njihovoj moći, ali ovo je prevazišlo mogućnosti Srpske i ne treba očekivati da mi to možemo sami da riješimo", rekla je Mišićeva.

Ona kaže da bi "politika ovdje morala da obezbijedi povoljna kreditna sredstva da bi život počeo da funkcioniše na ovom području".


Mišićeva je tokom posjete Šamcu razgovarala sa načelnikom opštine Savom Minićem o situaciji nakon katastrofalnih poplava.

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

borac rs

02.06.2014 11:48

ma ko tebe baba slusa nisi vise ni za slikanja prosla si!!!!!!!!

ODGOVORITE
Name

Metalac

02.06.2014 12:01

I Mišićkine izjave nismo saznali najbitniju činjenicu,jeli joj Baja odobrio put u Šamac,ili je to ona na svoju ruku.

ODGOVORITE
Name

GASTARBAJTER

02.06.2014 12:32

ZAR OVA POTPREDSJEDNICA VLADE ZA SINDIKALNA PITANJA NIJE DALA OSTAVKU POSLIJE NASTUPA NJENE PREDSJEDNICE U BIJELIM CIZMAMA... STA ONA LJUDI GLUMI I ŠTO JOJ TO DOPUSTATE DOBRI RADNICI, IMA LI IKO TAMO PAMETAN????

ODGOVORITE
Name

bl bl

02.06.2014 14:15

Ova zena nije u Republici Srpskoj vec 10 godina. Odakle dodje?

ODGOVORITE
Name

02.06.2014

02.06.2014 14:22

Vrati baba sve što si uzela sa Čedom Volašom i dan danas uzimaš guraš nosinu gdj mu nije mjesto viriš baji i brslavoj narikači iz guzice .

ODGOVORITE
Name

miki bl

03.06.2014 13:59

E jest izmislila toplu vod?Sad reaguje kao da je pala s marsa.Pa naravno da ce banke u reprogram ako nema plata i penzija.Pitanje je kako cemo napuniti budzet za penzije i plate.

ODGOVORITE