Прандели изабрао 23 Италијана

Италијански селектор Чезаре Прандели изабрао је 23 играча и једну резерву за Светско првенство, а са прелиминарног списка отпао је Ђузепе Роси.

Фудбал 02.06.2014 | 10:29
Прандели изабрао 23 Италијана

Нападач Фиорентине је требало да представља једног од главних адута Азура у нападу у Бразилу, али се Прандели одлучио за млађег и здравијег Лоренца Инсињеа.

Са првобитног списка је отпао и нападач Роме Матија Дестро, потом везиста бразилског порекла Ромуло, те бекови Мануел Пасквал и Кристијан Мађио.

Роси је тако други пут у низу остао без учешћа на Светском првенству, јер га ни 2010. у Јужну Африку није водио Марчело Липи. Нападач Фиорентине је у јануару доживео повреду лигамената леве ноге, али се вратио на терен и играо у суботу у пријатељском мечу Италије са Ирском (0:0).

Због повреде у Бразил неће путовати Рикардо Монтоливо, који је у истом мечу у Лондону сломио ногу па ће морати да паузира до септембра, а требало је да буде један од кључних везних играча у Пранделијевом тиму.

Селектор Азура је одлучио да Интеров штопер Андреа Ранокија буде 24. играч, односно евентуална замена у случају да Андреа Барзаљи не буде спреман за мечеве у Бразилу.

Италија ће на Мундијалу играти у Групи Д са Енглеском (14. јун), Костариком (20. јун) и Уругвајем (24. јун).

Репрезентација Италије за Мундијал:

Голмани: Ђианлиђи Буфон (Јувентус), Матија Перин (Ђеноа), Салваторе Сиригу (Пари Сен Жермен);

Одбрана: Игнацио Абате (Милан), Андреа Барзаљи (Јувентус), Леонардо Бонучи (Јувентус), Ђорђо Кјелини (Јувентус), Матео Дармиан (Торино), Матиа Де Сиљо (Милан), Габријел Палета (Парма).

Везни ред: Алберто Аквилани (Фиорентина), Антонио Кандрева (Лацио), Данијеле Де Роси (Рома), Клаудио Маркизио (Јувентус), Тијаго Мота (Пари Сен Жермен), Марко Пароло (Парма), Андреа Пирло (Јувентус), Марко Верати (Пари Сен Жермен);

Напад: Марио Балотели (Милан), Антонио Касано (Парма), Алесио Черчи (Торино), Чиро Имобиле (Торино), Лоренцо Инсиње (Наполи).

Коментари / 0

Оставите коментар