Prandeli izabrao 23 Italijana

Italijanski selektor Čezare Prandeli izabrao je 23 igrača i jednu rezervu za Svetsko prvenstvo, a sa preliminarnog spiska otpao je Đuzepe Rosi.

Fudbal 02.06.2014 | 10:29
Prandeli izabrao 23 Italijana

Napadač Fiorentine je trebalo da predstavlja jednog od glavnih aduta Azura u napadu u Brazilu, ali se Prandeli odlučio za mlađeg i zdravijeg Lorenca Insinjea.

Sa prvobitnog spiska je otpao i napadač Rome Matija Destro, potom vezista brazilskog porekla Romulo, te bekovi Manuel Paskval i Kristijan Mađio.

Rosi je tako drugi put u nizu ostao bez učešća na Svetskom prvenstvu, jer ga ni 2010. u Južnu Afriku nije vodio Marčelo Lipi. Napadač Fiorentine je u januaru doživeo povredu ligamenata leve noge, ali se vratio na teren i igrao u subotu u prijateljskom meču Italije sa Irskom (0:0).

Zbog povrede u Brazil neće putovati Rikardo Montolivo, koji je u istom meču u Londonu slomio nogu pa će morati da pauzira do septembra, a trebalo je da bude jedan od ključnih veznih igrača u Prandelijevom timu.

Selektor Azura je odlučio da Interov štoper Andrea Ranokija bude 24. igrač, odnosno eventualna zamena u slučaju da Andrea Barzalji ne bude spreman za mečeve u Brazilu.

Italija će na Mundijalu igrati u Grupi D sa Engleskom (14. jun), Kostarikom (20. jun) i Urugvajem (24. jun).

Reprezentacija Italije za Mundijal:

Golmani: Đianliđi Bufon (Juventus), Matija Perin (Đenoa), Salvatore Sirigu (Pari Sen Žermen);

Odbrana: Ignacio Abate (Milan), Andrea Barzalji (Juventus), Leonardo Bonuči (Juventus), Đorđo Kjelini (Juventus), Mateo Darmian (Torino), Matia De Siljo (Milan), Gabrijel Paleta (Parma).

Vezni red: Alberto Akvilani (Fiorentina), Antonio Kandreva (Lacio), Danijele De Rosi (Roma), Klaudio Markizio (Juventus), Tijago Mota (Pari Sen Žermen), Marko Parolo (Parma), Andrea Pirlo (Juventus), Marko Verati (Pari Sen Žermen);

Napad: Mario Baloteli (Milan), Antonio Kasano (Parma), Alesio Čerči (Torino), Čiro Imobile (Torino), Lorenco Insinje (Napoli).

Komentari / 0

Ostavite komentar