Градња гасовода зависи од става Русије

Европски комесар за енергију Гинтер Етингер поручио је да изградња гасовода "Јужни ток" не може да напредује уколико Русија не промијени политички став према Украјини.

Свијет 01.06.2014 | 15:50
Градња гасовода зависи од става Русије

"Наставићемо разговоре када се руски партнери поново буду придржавали међународно-правних обичаја и буду спремни на конструктивну сарадњу на основу нашег енергетског законодавства", рекао је Етингер за њемачки лист "Франкфуртер алгемајнен зонтагсцајтунг".

Етингер је рекао да би се о спорним питањима разговарало на нивоу радних група, али да сигурно не би дошло до политичког договора у садашњој ситуацији, у којој у источној Украјини владају "услови слични грађанском рату, и без руског признавања Владе у Кијеву".

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

баја

01.06.2014 14:11

Бла бла бла ко је овај сада? Ми са Русима и гасом правимо јос једну нову дрзаву, видило се са овим невременом да од ове дрзаве нема ниста, зато у октобру сви глас за једног и јединог гласајте који мозе све то реализовати, а то је нас предсједник Додик!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Главни Баја

01.06.2014 15:36

Док је оваквих малих бајића, и њихових коментара смијеши нам се свијетла будучност, хахахахаха.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

01.06.2014 16:07

Па наравно, нека плате што су потрошили. Занимљиво да им је сада изговор грањаско рат. А шта је било прије овога? Занимљиво је да ЕУ добрим дјелом дјелом дугује дио тог гаса нека измира дуг пошто су су "просперитетни". Не граде Руси јужни ток због због баје, он иде у Москву да као циганка извуче коју мрвицу, а власти у србији никако да објаве колико је руске помоћи свакодневно стизало авионима да ми МОЖДА за 6 мјесеци добили неку помоћ од ЕУ. Из свега се може закључити да помажу српски народ а не политичаре!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рајко

01.06.2014 16:15

А,ја мислио да зависи од нашег Баје.

ОДГОВОРИТЕ