Gradnja gasovoda zavisi od stava Rusije

Evropski komesar za energiju Ginter Etinger poručio je da izgradnja gasovoda "Južni tok" ne može da napreduje ukoliko Rusija ne promijeni politički stav prema Ukrajini.

Svijet 01.06.2014 | 15:50
Gradnja gasovoda zavisi od stava Rusije

"Nastavićemo razgovore kada se ruski partneri ponovo budu pridržavali međunarodno-pravnih običaja i budu spremni na konstruktivnu saradnju na osnovu našeg energetskog zakonodavstva", rekao je Etinger za njemački list "Frankfurter algemajnen zontagscajtung".

Etinger je rekao da bi se o spornim pitanjima razgovaralo na nivou radnih grupa, ali da sigurno ne bi došlo do političkog dogovora u sadašnjoj situaciji, u kojoj u istočnoj Ukrajini vladaju "uslovi slični građanskom ratu, i bez ruskog priznavanja Vlade u Kijevu".

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

baja

01.06.2014 14:11

Bla bla bla ko je ovaj sada? Mi sa Rusima i gasom pravimo jos jednu novu drzavu, vidilo se sa ovim nevremenom da od ove drzave nema nista, zato u oktobru svi glas za jednog i jedinog glasajte koji moze sve to realizovati, a to je nas predsjednik Dodik!

ODGOVORITE
Name

Glavni Baja

01.06.2014 15:36

Dok je ovakvih malih bajića, i njihovih komentara smiješi nam se svijetla budučnost, hahahahaha.

ODGOVORITE
Name

VRS RVI

01.06.2014 16:07

Pa naravno, neka plate što su potrošili. Zanimljivo da im je sada izgovor granjasko rat. A šta je bilo prije ovoga? Zanimljivo je da EU dobrim djelom djelom duguje dio tog gasa neka izmira dug pošto su su "prosperitetni". Ne grade Rusi južni tok zbog zbog baje, on ide u Moskvu da kao ciganka izvuče koju mrvicu, a vlasti u srbiji nikako da objave koliko je ruske pomoći svakodnevno stizalo avionima da mi MOŽDA za 6 mjeseci dobili neku pomoć od EU. Iz svega se može zaključiti da pomažu srpski narod a ne političare!

ODGOVORITE
Name

Rajko

01.06.2014 16:15

A,ja mislio da zavisi od našeg Baje.

ODGOVORITE