РГ: Шафарова прејака за Ану

Ана Ивановић поражена је у 3. колу Ролан Гароса од Чехиње Луси Шафарове са 2:0, по сетовима 6:3, 6:3.

Тенис 01.06.2014 | 14:34
РГ: Шафарова прејака за Ану

Српска тенисерка одиграла је далеко најслабији меч на турниру у Паризу, па је неочекивано убедљиво изгубила од неугодне Чехиње.

Био је ово седми међусобни дуел Ивановићеве и Шафарове, а Чехиња је сада везала и пету победу против српске тенисерке.

Ана је имала 17 винера и чак 29 грешака, док је Чехиња имала позитиван однос (20-18).

На почетку меча виђена је велика броба, а Ана је у другом гему пропустила две везане брејк шансе. Чехиња је од старта кренула веома агресивно, али српска тенисерка је остала смирена.

Ана је у уводном делу меча имала великог успеха на мрежи (4/4), а пре проблеме на свој сервис имала је у седмом гему. Чехиња је дошла до прве брејк шансе, али је Анин форхенд винер неутралисао ту прилику.

Шафарофа је ипак добила још једну прилику, Ана је направила дуплу сервис грешку, а Чехиња је код друге брејк лопте форхендом стигла до 4:3. То је био и одлучујући тренутак првог сета. Чехиња је добила и преостала два гема, направила је још један брејк и повела са 1-0 (6:3).

Почетком другог сета настављена је велика борба, а Ана је у трећем гему имала брејк лопту. Чехиња је међутим играла веома добро, успела је да се извуче и победе са 2:1. Тај гем дао је Шафаровој додатно самопоуздање, па је већ у следећем направила брејк.

Ивановићева је је већ у петом гему имала велику шансу да се врати. Прво је имала 0:30, потом и брејк шансу, али је промашила прилично лак форхенд. Ипак, успела је да се избори за још једну шансу и смањила је на 3:2 вративши брејк. Већ у следећем гему Шафарова је направила нови брејк, а потом је добила свој сервис гем и повела са 5:2.

У осмом гему Ана је спасила једну меч лопту, добила је тај гем и пребацила притисак на ривалку. Шафарова је ипак без врећих проблема добила девети гем и остварила важну победу.

Коментари / 0

Оставите коментар