RG: Šafarova prejaka za Anu

Ana Ivanović poražena je u 3. kolu Rolan Garosa od Čehinje Lusi Šafarove sa 2:0, po setovima 6:3, 6:3.

Tenis 01.06.2014 | 14:34
RG: Šafarova prejaka za Anu

Srpska teniserka odigrala je daleko najslabiji meč na turniru u Parizu, pa je neočekivano ubedljivo izgubila od neugodne Čehinje.

Bio je ovo sedmi međusobni duel Ivanovićeve i Šafarove, a Čehinja je sada vezala i petu pobedu protiv srpske teniserke.

Ana je imala 17 vinera i čak 29 grešaka, dok je Čehinja imala pozitivan odnos (20-18).

Na početku meča viđena je velika broba, a Ana je u drugom gemu propustila dve vezane brejk šanse. Čehinja je od starta krenula veoma agresivno, ali srpska teniserka je ostala smirena.

Ana je u uvodnom delu meča imala velikog uspeha na mreži (4/4), a pre probleme na svoj servis imala je u sedmom gemu. Čehinja je došla do prve brejk šanse, ali je Anin forhend viner neutralisao tu priliku.

Šafarofa je ipak dobila još jednu priliku, Ana je napravila duplu servis grešku, a Čehinja je kod druge brejk lopte forhendom stigla do 4:3. To je bio i odlučujući trenutak prvog seta. Čehinja je dobila i preostala dva gema, napravila je još jedan brejk i povela sa 1-0 (6:3).

Početkom drugog seta nastavljena je velika borba, a Ana je u trećem gemu imala brejk loptu. Čehinja je međutim igrala veoma dobro, uspela je da se izvuče i pobede sa 2:1. Taj gem dao je Šafarovoj dodatno samopouzdanje, pa je već u sledećem napravila brejk.

Ivanovićeva je je već u petom gemu imala veliku šansu da se vrati. Prvo je imala 0:30, potom i brejk šansu, ali je promašila prilično lak forhend. Ipak, uspela je da se izbori za još jednu šansu i smanjila je na 3:2 vrativši brejk. Već u sledećem gemu Šafarova je napravila novi brejk, a potom je dobila svoj servis gem i povela sa 5:2.

U osmom gemu Ana je spasila jednu meč loptu, dobila je taj gem i prebacila pritisak na rivalku. Šafarova je ipak bez vrećih problema dobila deveti gem i ostvarila važnu pobedu.

Komentari / 0

Ostavite komentar