Нови рекорд Шпановићеве!

Српска атлетичарка Ивана Шпановић је на митингу Дијамантске лиге у Јуџину оборила национални рекорд и поставила најбољи светски резултат ове године.

Остали спортови 01.06.2014 | 14:17
Нови рекорд Шпановићеве!

Она је побољшала је свој лични резултат за три центиметра и тако поставила нове границе националног рекорда који сада износи 6,88м.

Ово је најбољи резултат на свету ове године, тачно толико било је довољно за победу као и прво место у свеукупном поретку Дијамантске лиге.

Најбоље скакачице света потрудиле су се да својим резултатима обезбеде максималан ужитак љубитељима атлетике. Такмичење у Јуџину било је врло узбудљиво и неизвестно до самог краја, а велику улогу у томе имала је и Ивана.

Српска рекордерка је имала одличну серију скокова: 6.77м, 6.75м, 6.62м. У четвртој серији Ивана је направила нови национални рекорд од 6.86м који је у том тренутку био довољан за треће место. Затим је уследио скок од 6.77м и таман када смо помислили да победа иде у руке Дарије Клишине која је већ имала забележених 6.88м, Шпановићева даје све од себе у последњом покушају, преузима вођство и побеђује са новим националним рекордом и резултатом 6,88м.

Одлична скакања имале су све атлетичарке, чак 5 најбољих резултата сезоне, али ни актуелне светске шампионке Бритни Рис на отвореном и Елоиз Лесуер из дворане, ни вечита Иванина ривалка Дарија Клишина, нису могле да стану на пут најбољој српској атлетичарки.

„Права мала драма на залетишту скока удаљ и то у свакој секунди, ето тако бих описала митинг, посебно такмичење и посебно драга победа. Борила сам се до самог краја, веровала да могу боље и ето најбољи резултат у каријери остварила сам у последњој серији. Честитам свим девојкама и са нестрпљењем очекујем следећи сусрет“ изјавила је Шпановићева.

Ивана Шпановић после митинга у Шангају и Јуџину заузима водећу позиција са укупно шест бодова, а следеће такмичење Дијамантске Лиге је очекује у Ослу 11.јуна 2014. Ово је први пут у историји Србије да се име једне српске атлетичарке налази на самом врху светских ранг листа.

Коментари / 0

Оставите коментар