Србија ће морати да одлучи !

 

Директор канцеларије за јужну и централну Европу у америчком државном секретаријату Џонатан Мур је, у интервјуу за Глас Америке, истовремено упозорио да ће Београд, како се буде приближавао чланству у ЕУ, можда морати да предузима кораке, који ће компликовати односе са Русијом.

Србија 01.06.2014 | 11:12
Србија ће морати да одлучи !

 

 

Упитан да прокоментарише став Србије у погледу кризе у Украјини и односа са Русијом и да се Србија неће придружити санкцијама које ЕУ уводи Русији, Мур је рекао да САД поштује став Србије у том погледу.

"Да, Ивица Дачић је, сада, у својству министра спољних послова говорио сасвим јасно о том питању. Ми поштујемо његов став и став Србије у том погледу.

Међутим, питање са којим ће се Србија доста брзо суочити, како се буде приближавала Европској унији је да ће Брисел и земље чланице Уније очекивати да Србија подржи став ЕУ о том питању", рекао је Мур.

"Мислим да можемо да рачунамо на то да ће влада у Београду донети исправне одлуке о тим питањима нарочито када се има у виду изузетна забринутост у свету поводом илегалне анексије Крима од стране Русије и других акција Русије у Украјини", закључио је Мур.

 

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

илузија европске уније

01.06.2014 09:32

Какве то везе има америка са европом па да они одлучује шта ће пред србијом пре уласка у европу бити постављено србији као услов.Економска политика сваке земље је ствар те земље ако није у супротности са законима европске уније-војна неутралност значи у пољу одбране и стратешких сировина довољно простора за сваки облик сарадње русије са србијом и у осталом шта ће србија у европи кад и из европе беже британци,ирци,шкоти итд,,ЕВРОПСКА УНИЈА ЈЕ ХИТЛЕРОВ ПЛАН ЗА ОКУПАЦИЈУ У КОРИСТ ВЕЛИКОГ ЊЕМАЧКОГ РАЈХА,,па зар то већ данас није ако није објасните ми како је њемачка још богатија а бугарска и румунија још сиромашније -како је могуће да грчка пропадне а била је у рангу њемачке ах опростите то су ипак православне земље можда је боље у литванији,пољској јест врага без комунизма они би били свеједно на овом развијеном нивоу а среће албанска привреда кад појача европску унију биће то баш сан-ко год се надао да уђе у европу да би му било боље узалуд се надао само што ће вас тамо пљачкати туђини као и сваки други окупатор што европска уније и јесте.

ОДГОВОРИТЕ
Name

лазар

01.06.2014 10:47

Сасвим оцекивано, једино они наивни могли су се надати нецему другом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дотад ће се...

01.06.2014 12:31

...ЕУ распасти сама од себе!

ОДГОВОРИТЕ
Name

кг

01.06.2014 12:33

Вућића и Николића је помогла ЕУ да Србију докусури. Само чекајте исто као Додо прво це продати Телеком и остало што још зарадјује и на крају Косово као тацку на и. И ми смо Додика овако окивали у звијезде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре илузиија

01.06.2014 12:57

У којем вијеку је то Грцка била на нивоу Њемацке мајке ти. У Европску заједницу нико не мора уци, има и алтернатива ено Путин оснива неки нови савез дрзава па ко процјени да му је тамо боље мозе да се прикљуци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мд

01.06.2014 16:50

Србија је одлуцила само чека погодан тренутак да то казе,бице како баба Меркел казе,јер Србију сматрају као и Румунију државе другог реда и ту су да дигну руку кад Меркелова казе,јер никад Србија неце имати равноправан третман као остале дрзаве

ОДГОВОРИТЕ
Name

Антифасиста

01.06.2014 18:15

Бојим се да це мо и ми, као и остали, морати лизати америцко дупе ако хоцемо да презивимо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

пехајр44т

25.12.2014 17:04

СРБИ, ПРОБУДИТЕ СЕ И УСТАНИТЕ ПРОТИВ ДАЉЕГ УНИШТАВАЊА СРПСКОГ НАРОДА. НЕ ПЛАШИТЕ СЕ ЊИХОВЕ ВЕЛИЧИНЕ:И НЕМАЧКА 1941, И АУСТРОУГАРСКА 1914, И ТУРСКА 1908 а и Византија у време Цара Душана СУ БИЛЕ НАЈМОЋНИЈЕ СИЛЕ НА ПЛАНЕТИ.А КО ИМ ЈЕ СЛОМИО КИЧМУ? СРБИЈА, кад су покушали да јој ураде ово што нам Америка ради данас.

ОДГОВОРИТЕ