Srbija će morati da odluči !

 

Direktor kancelarije za južnu i centralnu Evropu u američkom državnom sekretarijatu Džonatan Mur je, u intervjuu za Glas Amerike, istovremeno upozorio da će Beograd, kako se bude približavao članstvu u EU, možda morati da preduzima korake, koji će komplikovati odnose sa Rusijom.

Srbija 01.06.2014 | 11:12
Srbija će morati da odluči !

 

 

Upitan da prokomentariše stav Srbije u pogledu krize u Ukrajini i odnosa sa Rusijom i da se Srbija neće pridružiti sankcijama koje EU uvodi Rusiji, Mur je rekao da SAD poštuje stav Srbije u tom pogledu.

"Da, Ivica Dačić je, sada, u svojstvu ministra spoljnih poslova govorio sasvim jasno o tom pitanju. Mi poštujemo njegov stav i stav Srbije u tom pogledu.

Međutim, pitanje sa kojim će se Srbija dosta brzo suočiti, kako se bude približavala Evropskoj uniji je da će Brisel i zemlje članice Unije očekivati da Srbija podrži stav EU o tom pitanju", rekao je Mur.

"Mislim da možemo da računamo na to da će vlada u Beogradu doneti ispravne odluke o tim pitanjima naročito kada se ima u vidu izuzetna zabrinutost u svetu povodom ilegalne aneksije Krima od strane Rusije i drugih akcija Rusije u Ukrajini", zaključio je Mur.

 

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

iluzija evropske unije

01.06.2014 09:32

Kakve to veze ima amerika sa evropom pa da oni odlučuje šta će pred srbijom pre ulaska u evropu biti postavljeno srbiji kao uslov.Ekonomska politika svake zemlje je stvar te zemlje ako nije u suprotnosti sa zakonima evropske unije-vojna neutralnost znači u polju odbrane i strateških sirovina dovoljno prostora za svaki oblik saradnje rusije sa srbijom i u ostalom šta će srbija u evropi kad i iz evrope beže britanci,irci,škoti itd,,EVROPSKA UNIJA JE HITLEROV PLAN ZA OKUPACIJU U KORIST VELIKOG NJEMAČKOG RAJHA,,pa zar to već danas nije ako nije objasnite mi kako je njemačka još bogatija a bugarska i rumunija još siromašnije -kako je moguće da grčka propadne a bila je u rangu njemačke ah oprostite to su ipak pravoslavne zemlje možda je bolje u litvaniji,poljskoj jest vraga bez komunizma oni bi bili svejedno na ovom razvijenom nivou a sreće albanska privreda kad pojača evropsku uniju biće to baš san-ko god se nadao da uđe u evropu da bi mu bilo bolje uzalud se nadao samo što će vas tamo pljačkati tuđini kao i svaki drugi okupator što evropska unije i jeste.

ODGOVORITE
Name

lazar

01.06.2014 10:47

Sasvim ocekivano, jedino oni naivni mogli su se nadati necemu drugom.

ODGOVORITE
Name

Dotad će se...

01.06.2014 12:31

...EU raspasti sama od sebe!

ODGOVORITE
Name

kg

01.06.2014 12:33

Vućića i Nikolića je pomogla EU da Srbiju dokusuri. Samo čekajte isto kao Dodo prvo ce prodati Telekom i ostalo što još zaradjuje i na kraju Kosovo kao tacku na i. I mi smo Dodika ovako okivali u zvijezde.

ODGOVORITE
Name

re iluziija

01.06.2014 12:57

U kojem vijeku je to Grcka bila na nivou Njemacke majke ti. U Evropsku zajednicu niko ne mora uci, ima i alternativa eno Putin osniva neki novi savez drzava pa ko procjeni da mu je tamo bolje moze da se prikljuci.

ODGOVORITE
Name

Md

01.06.2014 16:50

Srbija je odlucila samo čeka pogodan trenutak da to kaze,bice kako baba Merkel kaze,jer Srbiju smatraju kao i Rumuniju države drugog reda i tu su da dignu ruku kad Merkelova kaze,jer nikad Srbija nece imati ravnopravan tretman kao ostale drzave

ODGOVORITE
Name

Antifasista

01.06.2014 18:15

Bojim se da ce mo i mi, kao i ostali, morati lizati americko dupe ako hocemo da prezivimo.

ODGOVORITE
Name

pehajr44t

25.12.2014 17:04

SRBI, PROBUDITE SE I USTANITE PROTIV DALJEG UNIŠTAVANJA SRPSKOG NARODA. NE PLAŠITE SE NJIHOVE VELIČINE:I NEMAČKA 1941, I AUSTROUGARSKA 1914, I TURSKA 1908 a i Vizantija u vreme Cara Dušana SU BILE NAJMOĆNIJE SILE NA PLANETI.A KO IM JE SLOMIO KIČMU? SRBIJA, kad su pokušali da joj urade ovo što nam Amerika radi danas.

ODGOVORITE