У Бијељини остаје на снази ванредно стање

И даље остаје на снази одлука о ванредном стању у Семберији, јер ситуација у поплављеним селима и даље није задовољавајућа, саопштио је Кризни штаб Бијељине.

Република Српска 31.05.2014 | 22:20
У Бијељини остаје на снази ванредно стање

Ријека Сава има сталну тенденцију пада водостаја, али се вода и даље задржава у дијеловима Велиног Села, Клиса и Остојићева.

Стање на територији града се стабилизује, а проблем и даље представљају "водени џепови", прије свега на градском подручју и у Дворовима.

Током дана ветеринарске екипе и радници предузећа "Комуналац" прикупљали су угинулу стоку по појединачним захтјевима и данас је прикупљено 2,4 тоне угинулих животиња, а укупно је до сада прикупљено 85 тона.

Радници "Комуналца" уклањали су и комунални и чврсти кабасти отпад на подручју мјесних заједница Нови, Батковић, Балатун, Амајлије и Дворови, а укупно је прикупљено око 350 тона отпада.

Екипе за процјену су вршиле попис штета у Поповима и Амајлијама.

Током дана извршено је достављање хране по пунктовима, колективним центрима, као и екипама за дезинфекцију. Извршена је и подјела сточне хране - 10 тона у Батковићу и шест тона у Новом, као и 260 бала сијена.

Територијална ватрогасна јединица је, заједно са екипама из Турске, Словеније и Италије, према урађеном плану, вршила испумпавање воде из заплављених објеката.

На градском подручју била је ангажована Територијална ватрогасна јединица, екипе из Турске су вршиле црпање воде у улицама Владике Николаја, Ћирила и Методија и Војводе Петра Бојовића, док су екипе из Словеније и Италије биле ангажоване на испумпавању воде у Дворовима - у насељима Бакрачић, Рудине и Симеуновићи.

Од понедјељка, 2. јуна, почиње настава у Основној школи "Дворови" у Дворовима.

Због враћања домаћих животиња у домаћинства из којих се поовукла вода, повећане су потребе за сточном храном са садашњих 20 на 45 тона дневно.

Министарству пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске упућен је захтјев за додатним количинама сточне хране.

До 16.00 часова пристигла је помоћ од - "ЗХ-Зола" Живинице /четке, колица, јупол, будаци/ Удружења "Слога" из Минхена /храна и гардероба/, од мљекаре Билећа /сир, павлака и јогурт/ од Удружење из Аустрије /гардероба и храна/.

Црвени крст Републике Српске доставио је помоћ од 1.076 литара воде, 250 врећа гардеробе, храну и средства за дезинфекцију.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

роле

01.06.2014 05:17

Овде у Бијељини треба дозивотно ванредно стање.Стотине тона је стигло,а само по цосковима се дијеле пакети.ОРГАНИЗАЦИЈА-нула..Мицо не силази са тв,а боље је да направи ред.Све се мозе једноставно по систему из комунизма,по мјесним заједницама.Нити сам добио цизме,рукавице или било ста.За храну да и не говорим..СРАМОТА,идите са власти .

ОДГОВОРИТЕ
Name

нс

01.06.2014 08:07

СРАМОТА!Цео град нормално функционисе, људи пију кафице и лизуцу сладолед, а ви и даље муљате са овим ,,стањем,,! Да упознам редакцију wеб портала и тв-а.. Није уведено ВАНРЕДНО СТАЊЕ, него ВАНРЕДНА СИТУАЦИЈА! Не сирите пропаганду и молим вас, будите објективни! Позд.

ОДГОВОРИТЕ