U Bijeljini ostaje na snazi vanredno stanje

I dalje ostaje na snazi odluka o vanrednom stanju u Semberiji, jer situacija u poplavljenim selima i dalje nije zadovoljavajuća, saopštio je Krizni štab Bijeljine.

Republika Srpska 31.05.2014 | 22:20
U Bijeljini ostaje na snazi vanredno stanje

Rijeka Sava ima stalnu tendenciju pada vodostaja, ali se voda i dalje zadržava u dijelovima Velinog Sela, Klisa i Ostojićeva.

Stanje na teritoriji grada se stabilizuje, a problem i dalje predstavljaju "vodeni džepovi", prije svega na gradskom području i u Dvorovima.

Tokom dana veterinarske ekipe i radnici preduzeća "Komunalac" prikupljali su uginulu stoku po pojedinačnim zahtjevima i danas je prikupljeno 2,4 tone uginulih životinja, a ukupno je do sada prikupljeno 85 tona.

Radnici "Komunalca" uklanjali su i komunalni i čvrsti kabasti otpad na području mjesnih zajednica Novi, Batković, Balatun, Amajlije i Dvorovi, a ukupno je prikupljeno oko 350 tona otpada.

Ekipe za procjenu su vršile popis šteta u Popovima i Amajlijama.

Tokom dana izvršeno je dostavljanje hrane po punktovima, kolektivnim centrima, kao i ekipama za dezinfekciju. Izvršena je i podjela stočne hrane - 10 tona u Batkoviću i šest tona u Novom, kao i 260 bala sijena.

Teritorijalna vatrogasna jedinica je, zajedno sa ekipama iz Turske, Slovenije i Italije, prema urađenom planu, vršila ispumpavanje vode iz zaplavljenih objekata.

Na gradskom području bila je angažovana Teritorijalna vatrogasna jedinica, ekipe iz Turske su vršile crpanje vode u ulicama Vladike Nikolaja, Ćirila i Metodija i Vojvode Petra Bojovića, dok su ekipe iz Slovenije i Italije bile angažovane na ispumpavanju vode u Dvorovima - u naseljima Bakračić, Rudine i Simeunovići.

Od ponedjeljka, 2. juna, počinje nastava u Osnovnoj školi "Dvorovi" u Dvorovima.

Zbog vraćanja domaćih životinja u domaćinstva iz kojih se poovukla voda, povećane su potrebe za stočnom hranom sa sadašnjih 20 na 45 tona dnevno.

Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske upućen je zahtjev za dodatnim količinama stočne hrane.

Do 16.00 časova pristigla je pomoć od - "ZH-Zola" Živinice /četke, kolica, jupol, budaci/ Udruženja "Sloga" iz Minhena /hrana i garderoba/, od mljekare Bileća /sir, pavlaka i jogurt/ od Udruženje iz Austrije /garderoba i hrana/.

Crveni krst Republike Srpske dostavio je pomoć od 1.076 litara vode, 250 vreća garderobe, hranu i sredstva za dezinfekciju.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

role

01.06.2014 05:17

Ovde u Bijeljini treba dozivotno vanredno stanje.Stotine tona je stiglo,a samo po coskovima se dijele paketi.ORGANIZACIJA-nula..Mico ne silazi sa tv,a bolje je da napravi red.Sve se moze jednostavno po sistemu iz komunizma,po mjesnim zajednicama.Niti sam dobio cizme,rukavice ili bilo sta.Za hranu da i ne govorim..SRAMOTA,idite sa vlasti .

ODGOVORITE
Name

ns

01.06.2014 08:07

SRAMOTA!Ceo grad normalno funkcionise, ljudi piju kafice i lizucu sladoled, a vi i dalje muljate sa ovim ,,stanjem,,! Da upoznam redakciju web portala i tv-a.. Nije uvedeno VANREDNO STANJE, nego VANREDNA SITUACIJA! Ne sirite propagandu i molim vas, budite objektivni! Pozd.

ODGOVORITE